Erityispätevyystentit

Moneen erityispätevyysohjelmaan kuuluu tentti. Tentin voi suorittaa alakohtaisin eroin neljä kertaa vuodessa (maalis-, touko-, syys- ja marraskuu) Helsingissä, Oulussa, Seinäjoella tai omalla työpaikalla etätenttinä erikseen sovituin järjestelyin.

Seuraavat poikkeukset kirjalliseen tenttimiseen alakohtaisesti: Päihdelääketieteen tentti järjestetään vain toukokuussa. Yleissairaalapsykiatrian, lääkealan ja unilääketieteen kuulustelut järjestetään toukokuussa ja marraskuussa. Palliatiivisen lääketieteen tentti järjestetään maalis-, touko- ja marraskuussa.

Suomen Lääkäriliiton erityispätevyysjärjestelmän useimpiin pätevöitymisohjelmiin sisältyvän tentin voi suorittaa neljästi vuodessa (maalis-, touko-, syys- ja marraskuu) järjestettävissa tenttitilaisuuksissa. Seuraavat poikkeukset tenttipäivissä alakohtaisesti: liikennelääketieteen ja päihdelääketieteen tentti järjestetään vain toukokuussa.  Yleissairaalapsykiatrian ja lääkealan kuulustelut järjestetään touko- ja marraskuussa. Palliatiivisen lääketieteen tentti järjestetään maalis-, touko- ja marraskuussa.

Poikkeuksia ovat kuntoutuksen, liikennelääketieteen, seulontamammografian, sotilaslääketieteen ja vakuutuslääketieteen kuulustelut, jotka suoritetaan omissa tenttitilaisuuksissa. Kuntoutuksen kuulusteluun sisältyy sekä kirjallinen että suullinen osio.

Seulontamammografian kuulustelupäivistä tiedotetaan Suomen Radiologiyhdistyksen verkkosivuilta löytyvissä jäsenkirjeissä.

Vakuutuslääketieteen erityispätevyystentti järjestetään Suomen Vakuutuslääketieteen yhdistyksen toimesta netin kautta tehtävänä tenttinä. Yhdistys kutsuu kirjalliseen kuulusteluun ja loppukeskusteluun pätevyyden suorittajat, joiden palvelut ovat täyttymässä. Lisätietoja: Kari Mäkelä (etunimi.sukunimi@ilmarinen.fi)

2024 tenttipäivät

  • pe 8.3.2024, ilmoittautuminen viimeistään pe 9.2.2024
  • pe 3.5.2024, ilmoittautuminen viimeistään pe 5.4.2024
  • pe 6.9.2024, ilmoittautuminen viimeistään pe 9.8.2024
  • pe 8.11.2024, ilmoittautuminen viimeistään pe 11.10.2024

Linkki Erityispätevyystenttiin ilmoittautumiseen​​​​​​​

Tentti järjestetään klo 9-15 Lääkäriliiton kokoustiloissa, Mäkelänkatu 2 A, Helsinki. Tentti on mahdollista suorittaa myös Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa (Torikatu 22 A 2, 2. kerros, 90100 Oulu), Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa (Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki), tai erikseen sovituin etäjärjestelyin työpaikalla.

Etätenttinä työpaikalla: Tenttiin tarvitaan sopiva tila, jossa on kuusi tuntia aikaa kirjoittaa klo 9-15 (voi tarvittaessa aloittaa aikaisemmin tai lopettaa myöhemmin).  Yhteyshenkilön ja yhteystiedot (postiosoite + sähköposti) ilmoitetaan liittoon tenttiä edeltävän kuukauden puoleenväliin mennessä. Yhteyshenkilölle lähetetään kysymykset ja tenttipaperit, jotka palautetaan skannauksen jälkeen liittoon. Tentin valvojan tulee olla paikalla/lähellä koko ajan. Yhteyshenkilö ja valvoja voivat olla eri henkilöitä.

Tiedustelut: Krista Saanilehto, etunimi.sukunimi@laakariliitto.fi, 041 731 7560

Lisätietoja

Krista Saanilehto Sihteeri - Politiikka Puh. 041 7317560 krista.saanilehto@laakariliitto.fi
Takaisin