Luottamuslääkärit

Lääkäriliiton luottamuslääkärit ovat kokeneita kollegoita, jotka auttavat Lääkäriliiton jäseniä terveydellisissä ongelmissa ja hoitoon hakeutumisessa silloin, kun lääkärin on vaikea hakea apua muualta. Tarkoituksena ei ole luoda hoitosuhdetta. Luottamuslääkärin toiminnan pääpaino on apua tarvitsevan lääkärin ongelmien selvittelyssä, mahdollisten tutkimusten ja hoidon käynnistämisessä sekä kollegan tukemisessa hoidon aloituksessa ja niissä tilanteissa, kun kollegan on vaikea käyttää tavanomaisia terveyspalveluja tai kun hän haluaa hakeutua hoitoon erityisen luottamuksellisesti.

Luottamuslääkärit ovat mahdollisuuksien mukaan tukemassa kollegoja vastaantotolla, tarjoamalla myös etänä tai puhelimitse keskusteluapua. Luottamuslääkärien etävastaanoton valmius vaihtelee. Osa luottamuslääkäreistä on myös työnohjaajakoulutuksen saaneita.

Vastaanotolle hakeutuessasi huomioithan, että työhön liittyviä asioita on usein parempi käsitellä työterveyshuollon erikoislääkärin vastaanotolla ja psyykkisiä oireita psykiatrian erikoislääkärin vastaanotolla.  Huomioitahan, että peruuttamattomasta poisjäänniltä vastaanotolta voi luottamuslääkäri laskuttaa puolet käynnistä.

Kirjautumalla sisään Fimnet-tunnuksillasi näet yhteystiedot.