Uutishuone

Linjauksia

• Lääkäriliiton eduskuntavaalitavoitteet 2019

Lääkäriliitto julkisti eduskuntavaalitavoitteensa valtuuskunnan kokouksen yhteydessä 14.12.2018.

• Lääkäriliiton maakuntavaalitavoitteet

Jos eduskunta hyväksyy sote- ja maakuntauudistusta koskevat lait istunnossaan tulevana kesänä, siirtyvät sosiaali- ja terveyspalvelut vuoden 2020 alussa maakuntien järjestämisvastuulle. Uuden lainsäädännön myötä maakunnista tulee merkittäviä päättäjiä kansalaisten sotepalvelujen järjestämisen suhteen.

• Terveydenhuollon ammattihenkilölain uudistaminen

Lääkäriliiton mielestä lain tarkoitus on potilasturvallisuuden ja terveydenhuollon palveluiden laadun takaaminen ja edistäminen. Potilasturvallisuuden ja terveydenhuollon palveluiden laadun varmistamiseksi terveydenhuollon ammattihenkilöllä tulee olla ammattitoiminnan edellyttämä koulutus.