Jäsenyys ja palvelut

Näiltä sivuilta löydät tietoa Lääkäriliiton tarjoamista jäsenpalveluista. Tässä osiossa voit myös asioida verkossa. Saat kaiken tiedon käyttöösi kirjautumalla palveluun. Jos sinulla on jo jäsenyyteen kuuluvat Fimnet-tunnukset, kirjaudu palveluun.

 • Edunvalvonta

  Ammatillinen edunvalvonta on Lääkäriliiton perustehtävä. Tavoitteenamme on hyvät työolosuhteet ja riittävä ansiokehitys kaikkien sektorien lääkäreille. Terveyspoliittinen vaikuttaminen on myös edunvalvontaa.

  Lue lisää
 • Jäsenneuvonta

  Autamme Lääkäriliiton jäseniä ja opiskelijajäseniä jäsenyyteen ja liiton palveluihin liittyvissä asioissa.

  Lue lisää
 • Palkka

  Lääkäreiden palkan määrittely pohjaa suurelta osin Lääkärisopimukseen, jossa on määritelty vähimmäispalkkataulukot ja päivystyskorvaukset. Tämä kuitenkin koskee velvoittavasti vain kuntasektorilla työskenteleviä lääkäreitä. Lääkäreitä työskentelee myös valtiolla, yliopistolla ja yksityisellä sektorilla.

  Lue lisää
 • Koulutus

  Lääkärillä on sekä eettinen että lakiin kirjattu velvoite kehittää ammattitaitoaan koko uransa ajan. Lääkärin täydennyskoulutus kuuluu myös työnantajan velvollisuuksiin.

  Lue lisää
 • Työhyvinvointi

  Lääkärin tulisi pitää itsestään vähintään yhtä hyvää huolta kuin potilaistaan. Tarjoamme monia keinoja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, mutta kannustamme lääkäreitä käyttämään tarvittaessa myös työterveyshuollon palveluita. Tarjoamme jäsenten tueksi esimerkiksi luottamuslääkäreitä, jotka auttavat silloin, kun apua on vaikea hakea muualta. Ammatillisia KIILA-kuntoutuskursseja kannattaa hyödyntää jaksamisen tukena, Lääkäriliitto myöntää niitä tarpeen mukaan. 

   

  Lue lisää
 • Jäsenyys

  Lääkäriliitto huolehtii eduistasi ja kulkee tukenasi koko työurasi ajan. Jäsenenä olet oikeutettu käyttämään monipuolisia jäsenpalveluja. Verkkopalvelujen käyttöön tarvitaan jäsenyyteen kuuluvat Fimnet-tunnukset.

  Lue lisää
 • Opiskelijalle

  Me Lääkäriliitossa tuemme sinua ammatillisessa kasvussa, olet kollega heti opiskelun alusta. Ensimmäisenä opiskeluvuonna tulemme kertomaan lääkäriydestä ja liitosta, jäseneksi voit liittyä neljännen opiskeluvuoden lopulla.

  Lue lisää
 • Fimnet-palvelut

  Fimnet (Finnish Medical Network) on Lääkäriliiton jäsenpalvelu. Maksuton Fimnet-tunnus mahdollistaa pääsyn lähes kaikkiin terveydenhuollon ammattilaisille suunnattuihin palveluihin yhdellä ja samalla tunnuksella.

  Lue lisää
 • Apurahat

  Lääkäriliitto jakaa jäsenilleen ja yhdistyksille erilaisia apurahoja muun muassa koulutukseen, tutkimukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

  Lue lisää