Lakimiesneuvonta

Neuvomme sinua työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä ongelmissa ja ammatinharjoittamiseen liittyvissä asioissa. Työpaikkaan ja työehtoihin liittyvissä kysymyksissä olethan kuitenkin ensisijaisesti yhteydessä luottamusmieheen.


Tiedote 5.10.2023

Haastavan työmarkkinatilanteen ja uuteen uraporrasjärjestelmään liittyvien valmisteltavien asioiden määrän vuoksi Lääkäriliiton juristit eivät toistaiseksi pääsääntöisesti tule pitämään puheenvuoroja tilaisuuksiin. Erityisen painavista tarpeista voi olla yhteydessä jäsenpalvelujohtaja Liisa Aroon (liisa.aro@laakariliitto.fi). Tiedotamme uudelleen, kun tilanne tasaantuu.


Usein kysytyt juridiset asiat

Olemme koonneet jäsentemme avuksi tietopankin meille useimmiten esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista. Sieltä löytyy paljon hyödyllistä tietoa muun muassa  sosiaaliturvasta, työhön liittyvistä juridisista ongelmista menettelyohjeineen tai vaikkapa yksityislääkäritoimintaan liittyvistä y-tunnusta ja rekisterinpitoa koskevista asioista.

Katso onko sinun kysymykseesi jo vastattu Usein kysyttyä -palvelussa. Palvelu on avoin kaikille, mutta juridiseen neuvontaan liittyvät asiat edellyttävät kirjautumista palveluun Fimnet-tunnuksillasi. Tunnus on liiton tarjoama jäsenetu.

Ota yhteyttä

Lakimiehemme palvelevat sähköpostitse osoitteessa lakimiehet@laakariliitto.fi
Ethän toimita meille potilasasiakirjoja. Pyydäthän juridista apua niin, että potilas ei ole tunnistettavissa.
Jos asiasi selvittäminen edellyttää salassa pidettävän ja arkaluonteisen liitemateriaalin lähettämistä, mainitse siitä viestissäsi ja saat myöhemmin lakimieheltä ohjeet materiaalien toimittamiseen.

Lakimiehet tavoittaa numerosta 09 393 091. Tarkista lakimiespäivystysajat täältä.

  • lakimies Annamari Ala-Louko
  • lakimies Kati Lehtonen
  • lakimies Hannele Pöyry
  • lakimies Tuomas Tuokko

Työsuhteen solmiminen ja päättyminen tai epäilyt sopimusrikkomuksista sekä työ- ja virkaehtosopimusten tulkinnat askarruttavat monia. Voit kysyä neuvoa joutuessasi valituksen tai valvonnan kohteeksi tai potilasvahingon sattuessa. Apua kannattaa kysyä myös, jos epäilet joutuneesi epäasiallisesti kohdelluksi.

Autamme jäseniä myös yksityiseen ammatinharjoittajuuteen liittyvissä asioissa. Yleisessä eläkeneuvonnassa opastamme alkuun ja yksityiskohtaisemman eläkeneuvonnan saamiseksi ohjaamme ottamaan yhteyttä asianomaiseen eläkeyhtiöön.  Yksityissektorin työnantajana toimimiseen liittyvä neuvonta ei sisälly (mahdollisten intressiristiriita ym. tilanteiden takia) Lääkäriliiton palveluihin. Palvelumme on suunnattu henkilöjäsenille.

Veroneuvonta tai lääkärien yksityiselämään kuuluvien asioiden neuvonta ei kuulu liiton lakimiesten toimenkuvaan.

Takaisin