Neuvottelut etenevät valtakunnansovittelijan johdolla – Tampereelle ja Kuopioon lakkovaroitus

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluja on jatkettu valtakunnansovittelijan johdolla. Pääsopijajärjestö JUKO, johon Akavan julkisen sektorin liitot kuuluvat, antoi tänään perjantaina 11.3. lakkovaroituksen, joka koskee kaikkia kunnan sopimusaloja, myös lääkärisopimusta. Lakko toteutetaan Tampereella ja Kuopiossa 29.–30.3.

Lakko koskee lääkärisopimuksen osalta Tampereen ja Kuopion perusterveydenhuollon yksiköitä mukaan lukien suun terveydenhoito.  Lakko rajautuu vain terveysasemien ei-kiireellisen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon vastaanottotoimintaan.

Kuten ensimmäisessä aallossa, jatkoneuvotteluihin osallistuvat vain ne osapuolet, jotka osallistuvat lakkoon. Mikäli emme olisi lakossa mukana, tulevaisuuden sopimusrakenne ja mahdolliset palkkaohjelmat päätettäisiin ilman meitä. Näemme välttämättömänä, että Lääkäriliitto on mukana niissä pöydissä, joissa päätökset tehdään. 

Lääkäriliitto toivoo, että sopimukseen päästään ennen lakkojen konkretisoitumista. Mahdollinen lakko toteutetaan tavalla, joka ei uhkaa kenenkään henkeä ja terveyttä.

Lue lisää: www.juko.fi

Lue lisää työtaistelujen vaikutuksista lääkäreihin: Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä (laakariliitto.fi)

Kysy ja keskustele Lääkärisopimuksesta: keskustelu.laakariliitto.fi

Lisätietoja: laakariliitto@laakariliitto.fi

 

Takaisin