Valtion sopimus irtisanottu päättymään helmikuun loppuun, yliopistojen neuvottelut jäädyksissä

Valtion sopimuspuolet tapaavat seuraavan kerran 16.2. Yliopistojen osalta uutta päivää neuvottelujen jatkamiselle ei ole sovittu.

Valtion sopimus päättyy 28.2.

Valtion sopimus on irtisanottu, ja se päättyy helmikuun viimeisenä päivänä 28.2. Neuvotteluja käytiin viimeksi perjantaina 10.2. Pöydässä on koko virka- ja työehtosopimus, eli palkankorotukset, muut sopimusmääräykset sekä sopimuskauden pituus. JUKO tavoittelee valtion palkansaajille prosenttiperusteista palkankorotusta, joka ylittää sopimuskaudelle ennustetun hintojen nousun.

Sopimuspuolten seuraava tapaaminen on 16.2. Jos neuvottelutulosta ei synny, valtio siirtyy sopimuksettomaan tilaan 1.3., minkä jälkeen työpaikoilla sovelletaan vanhaa virka- ja työehtosopimusta, kunnes uusi sopimus on valmis. Myös järjestölliset toimet ovat mahdollisia sopimuksettomassa tilassa.

Lue JUKOn tiedote täältä.

 

Yliopistoissa työskentelevien palkkaneuvottelut jäädyksissä

Yliopistoissa työskentelevien palkoista neuvoteltiin viimeksi 10.2. ilman tulosta. Uusia neuvotteluaikoja ei ole sovittuna. Palkansaajat odottavat nyt yliopistotyönantajia edustavalta Sivistalta aloitetta ja kutsua takaisin neuvottelupöytään. JUKO tavoittelee neuvotteluissa ostovoimaa parantavia palkankorotuksia eli prosentuaalista yleiskorotusta.

Jos palkoista ei saavuteta neuvottelutulosta 17.2. mennessä, kaksivuotinen työehtosopimus on mahdollista irtisanoa päättymään maaliskuun loppuun, jolloin kaikkien yliopistojen henkilöstöt siirtyisivät sopimuksettomaan tilaan 1.4. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, mutta myös järjestölliset toimet ovat mahdollisia.

Lue JUKOn tiedote täältä.

 

 

 

Takaisin