Max Oker-Blom -palkinto

Max Oker-Blom oli Lääkäriliiton perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. Hän oli aikansa edelläkävijä kansanterveystieteessä, kansanvalistuksessa, lääkärien ammattijärjestötoiminnassa ja lääketieteen etiikassa.

Palkinnon saajan tulee olla ansioitunut tavalla, joka on edistänyt lääkärintyötä ja lääkäriyttä sekä terveydenhuollon ja sairaanhoidon kehitystä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle.

Palkinnon saaneet

2020 LL, lääketieteen ja kirurgian tohtori, psykiatrian erikoislääkäri ja sosiaalilääketieteen dosentti Ilkka Taipale vuosikymmeniä jatkuneesta monipuolisesta työstä kansanterveyden edistämiseksi kansallisesti ja kansainvälisesti.

Lue lisää

2015 LL, neurokirurgian professori Juha Hernesniemi tunnustuksena esimerkillisestä yhdistelmästä kliinistä huippuosaamista ja potilaan huomioimista.

Lue lisää

2011, LL, valtiotieteiden maisteri Aki Linden tunnustuksena käytännön johtamisesta sekä ennakkoluulottomasta suhtautumisesta terveydenhuollon järjestelmien uudistamiseen.

Lue lisää

2008 LL, Tapio Hämäläinen tunnustuksena erinomaisesta, ihmiskeskeisestä ja pitkäjänteisestä perusterveydenhuollon lääkärin työstä.

Lue lisää

2006 LL, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Asko Rauta tunnustuksena monikulttuurisen terveydenhuollon kehittämisestä sekä maahanmuuttajien ja kidutettujen hyväksi tehdystä lääkärin työstä.

Lue lisää

2005 LL, lastenlääkäri Leena Pasanen tunnustuksena kansainvälisestä lääkärin työstä kehittyvissä maissa

Lue lisää

Lisätietoja

Carita Päivänen Viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö carita.paivanen@laakariliitto.fi
Takaisin