Max Oker-Blom -palkinto

Max Oker-Blom oli Lääkäriliiton perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. Hän oli aikansa edelläkävijä kansanterveystieteessä, kansanvalistuksessa, lääkärien ammattijärjestötoiminnassa ja lääketieteen etiikassa.

Max Oker-Blom -palkinnon saajan tulee olla ansioitunut tavalla, joka on edistänyt lääkärintyötä ja lääkäriyttä sekä terveydenhuollon ja sairaanhoidon kehitystä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle.

Palkinto jaetaan Lääkäriliiton hallituksen päättäminä ajankohtina. Palkinnon saajan valitsee tunnustuspalkintotoimikunta.

Palkinnon saaneet

2024 sisätautien erikoislääkäri, LT, ETM Kirsi Pietiläinen. Pietiläinen on suomalaisen lihavuuden hoidon ja tutkimuksen uranuurtaja. Palkinnolla toimikunta haluaa korostaa Pietiläisen ansioita niin kliinisessä työssä ja tutkimuksessa, opetuksessa kuin kansanterveystyössä. 

Lue lisää

2023 LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Klas Winell. Tunnustuspalkinnon perusteena on Winellin pitkä ja ansiokas ura perusterveydenhuollossa, erityisesti tupakanvastainen toiminta sekä hoidon vaikuttavuuden ja laadun kehittämiseksi tehty työ.

Lue lisää

2022 LT, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Ulla Keränen pitkäjänteisestä kirurgisen toiminnan kehittämisestä ja laadun parantamisesta.

Lue lisää

2021 LL, lastentautien erikoissairaanhoitaja sekä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Pirkko Brusila mittavasta elämäntyöstä naistentautien ja erityisesti seksuaaliterveyden sekä seksologian alalla.

Lue lisää

2020 LL, lääketieteen ja kirurgian tohtori, psykiatrian erikoislääkäri ja sosiaalilääketieteen dosentti Ilkka Taipale vuosikymmeniä jatkuneesta monipuolisesta työstä kansanterveyden edistämiseksi kansallisesti ja kansainvälisesti.

Lue lisää

2015 LL, neurokirurgian professori Juha Hernesniemi tunnustuksena esimerkillisestä yhdistelmästä kliinistä huippuosaamista ja potilaan huomioimista.

Lue lisää

2011, LL, valtiotieteiden maisteri Aki Linden tunnustuksena käytännön johtamisesta sekä ennakkoluulottomasta suhtautumisesta terveydenhuollon järjestelmien uudistamiseen.

Lue lisää

2008 LL, Tapio Hämäläinen tunnustuksena erinomaisesta, ihmiskeskeisestä ja pitkäjänteisestä perusterveydenhuollon lääkärin työstä.

Lue lisää

2006 LL, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Asko Rauta tunnustuksena monikulttuurisen terveydenhuollon kehittämisestä sekä maahanmuuttajien ja kidutettujen hyväksi tehdystä lääkärin työstä.

Lue lisää

2005 LL, lastenlääkäri Leena Pasanen tunnustuksena kansainvälisestä lääkärin työstä kehittyvissä maissa

Lue lisää

Takaisin