Näytä julkaisuja

  • Jäsenuutiset

    Tervetuloa Lääkäripäiville 22.–23.1.2025

    Lue lisää
  • Tiedotteet

    KT ja Lääkärijärjestöt: Lääkärien ja hammaslääkärien virka- ja työehtosopimus tukee jo nykyisellään omalääkärimallia

    Lue lisää
  • Jäsenuutiset

    Onko sote-kokonaisuus hallinnassa? - alustus 10.12.

    Lue lisää
  • Kannanotot

    Lääkäriliiton kannanotto lääkäreiden vuokraamiseen

    Lue lisää
  • Kenelle Max Oker-Blom -palkinto 2025?

    Suomen Lääkäriliiton yhdestoista Max Oker-Blom -palkinto jaetaan Lääkäripäivien 2025 avajaisissa tammikuussa. Ehdota palkinnon saajaa 20.11.2024 mennessä.

  • Valtuuskunnan vaalin 2024 tulos on julkaistu

    Valtuuskunnan vaalissa oli ehdolla 378 Lääkäriliiton jäsentä, joista 60 valittiin valtuuskuntaan. Äänestysprosentti oli 49,7.

  • Yhteiskunta tarvitsee hyvinvoivia lääkäreitä

    Työhyvinvoinnista puhutaan paljon ja työhyvinvoinnin edistäminen on noussut jonkinlaiseksi trendiaiheeksi. Teema koskettaa ilman muuta myös lääkärikuntaa, sillä myös lääkäri on työnsä tekijä ja hänellä on oikeus, ja velvollisuuskin, voida työssään hyvin.  

  • Yksityisten elinkeinonharjoittajien vastaanottotoiminnan mallisopimus ja liitteet on päivitetty

    Lääkäriliitto, Hammaslääkäriliitto ja Lääkäripalveluyritykset ry. (LPY) ovat yhdessä neuvotelleet uuden lääkärinasemalla toimivien yksityisten elinkeinonharjoittajien vastaanottotoiminnan mallisopimuksen ja sen liitteet. Muutosten taustalla on pääasiassa uuden lainsäädännön huomioiminen, mutta myös sopimuksen ajantasaistaminen vastaamaan paremmin erilaisia toimintamuotoja.

  • Haku valiokuntiin alkaa 22.10.

    Jokaisella jäsenellä on halutessaan mahdollisuus osallistua Lääkäriliiton toimintaan alueellisten valiokuntien kautta. Haku valiokuntiin tapahtuu 22.10.–25.11.2024 välisenä aikana sähköisesti.

  • Ministeriön ehdottama omalääkärikokeilu osuu maaliin

    Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi tänään 9.10.2024 ehdotuksen yksityisen sairaanhoidon korvausten kehittämiseksi. Ehdotus on muuttunut huomattavasti lausuntokierroksella olleesta mallista, ja Lääkäriliiton näkemyksen mukaan muutokset ovat pääsääntöisesti oikeasuuntaisia. 

  • Uusia virityksiä vai näyttöön perustuvien keinojen käyttöä

    Luottamus terveydenhuoltoon rapautuu ja taustalla ovat tutut syyt – yleislääkärin vastaanotolle ei tahdo päästä tiukan hoidon tarpeen arvion läpi. Jos vastaanotolle pääsee, niin aina on vastassa eri lääkäri. Välillä potilas saa terveydelliseen huoleensa vastauksena tuntemattoman lääkärin terveiset tuntemattoman hoitajan välittämänä, joko chatissa tai puhelimessa. On potilas sitten vastaanotolla tai digikanavassa, yleislääkärin aika kuluu tuntemattoman potilaan papereita lukiessa ja potilaan tilanteeseen tutustuessa.

  • Kollegakonkareitten ääni

    Seniorilääkäreiden ääni kuuluviin

    Pyrimme vaikuttamaan terveydenhuollossa tehtäviin päätöksiin ja tarvittaessa yhteiskunnallisiin päätöksiin ja ilmiöihin (esim. eutanasia, medikalisaatio, priorisointi, mentorointi, julkinen ja yksityinen terveydenhuolto sekä digitalisaatio).

    Arvostamme ja edistämme lääkärikunnan yhtenäisyyttä ja kollegiaalisuutta. Tuemme vahvasti Suomen Lääkäriliiton asettamien työikäisten kollegojen edunvalvontaan liittyvien ja ammatillisten tavoitteiden saavuttamista mm. kokemuksemme ja pitkien työuriemme aikana syntyneiden verkostojemme avulla.

  • Rohkeutta uudistaa, taitoa kuunnella

    Mitä vaikutuksia sairaalaverkon supistuksilla on sinun työhösi? Onko oikein, että suomalaisessa terveydenhuollossa vastuun kantaja olet aina sinä yksittäinen ammattilainen, ei käytännössä koskaan organisaatio? Mitä käy palkallesi, jos sairastut päivystysviikolla? Maksetaanko sinun yksikkösi viikkolepokorvaukset oikein ja läpinäkyvästi? Mahdollistetaanko osa-aikatyö edes lain vaatimalla tavalla lapsen vanhemmille?

  • Terveys on toimintakykyä – niin ihmiselle kuin organisaatiolle

    ”Veronmaksajat ansaitsevat paremmat sote-palvelut.” Näin otsikoitiin mielipidekirjoitus Helsingin sanomissa 15.9.2024. Kansalaisten toimintakyky ja selviytyminen arjessa ovat käsitteitä, joilla voidaan arvioida, miten terveydenhuolto kykenee täyttämään tehtävänsä. Kuitenkin terveydenhuollon oma toimintakyky on vakavasti häiriintynyt.