Valtuuskunnan vaalin äänestysprosentti 46,96

Lääkäriliiton jäsenet ovat valinneet uuden valtuuskunnan kaudelle 2013-2015. Ääniä kertyi yhteensä 11 402.

Suomen Erikoislääkäriyhdistyksen vaalirenkaan äänimäärä toi 27 paikkaa uuteen valtuuskuntaan. Nykyiseen valtuuskunnan kokoonpanoon verrattuna lisäystä on 4 paikkaa.

NLY! -vaalirengas keräsi 20 valtuuskuntapaikkaa, joka on yksi vähemmän nykyisestä.

Yleislääkärit ja työterveyslääkärit –vaalirengas sai 13 jäsentä uuteen valtuuskuntaan. Se on kaksi jäsentä enemmän edelliseen vaaliin verrattuna.

Äänikuningattareksi nousi Erikoislääkäriyhdistyksen Anneli Larmo. Hän keräsi huikeat 203 ääntä. Äänikuningas on Kari-Pekka Martimo Yleislääkärit ja työterveyslääkärit -vaalirenkaasta. Martimo sai 173 ääntä.

Vaalin äänestysprosentti on 46,9. Ääniä annettiin yhteensä 11 397. Äänestysprosentti 3 vuoden takaisessa vaalissa oli 48,8.

Valtuuskuntaan valittiin 60 lääkäriä. Valtuuskuntaan oli ehdolla 361 jäsentä, mikä on 14 enemmän kuin kolme vuotta sitten.

Ensimmäistä kertaa valtuuskunnan vaalissa jäsenet saivat äänestää myös sähköisesti perinteisen postiäänestyksen ohella. Postiääniä kertyi 7 266 ja sähköisiä ääniä 4 131.

Lisätietoja: http://www.laakariliitto.fi/vaali/