Uutta PuhTia

Vuonna 2000 aloitettu lääkäreiden ja apteekkien yhteinen puhelinreseptipalkkioiden tilityspalvelu on käynyt läpi vuosihuollon. Vuosittain järjestelmän kautta kulkee 1,5 miljoonaa euroa reseptipalkkioita.

Käyttäjän näkökulmasta muutoksia vuodelle 2010 on vähän. Suurin muutos on, että käyttäjän pankkitilille tulee tilitys puolivuosittain, ei enää neljännesvuosittain. Järjestelmän tekniset ja sopimuksiin liittyvät muutokset jämäköittävät toimintaa entisestään.

Palvelua ylläpitää Lääkärikartelli, jonka muodostavat Suomen Lääkäriliitto, Suomen Hammaslääkäriliitto ja Suomen Eläinlääkäriliitto. Tilitykset ja tekniikan hoitaa Fennomed Oy ja käyttäjän liittymä toimii FiMnet-sivustolla, kohdasta PuhTi. Järjestelmään liitytään siellä.

Järjestelmän käyttäjäksi liittynyt lääkäri säästää aikaa ja vaivaa, kun apteekki toimittaa lääkärin kirjottaman reseptin ja kun apteekit hoitavat palkkiot suoraan järjestelmään. Käyttäjän tulee pitää tilinumeronsa ja yhteystietonsa ajan tasalla ja liittymiseen tarvitaan lääkärin yksilöivä tunnus.

Päivitykset on hyvä tehdä FiMnet-tunnuksilla internetissä. Jos asiassa on ongelmia, voi soittaa tietysti omaan liittoonsa. Tilin seuraamiseen käyttäjä tarvitsee FiMnet-tunnuksen; tilitiedot päivittyvät järjestelmään muutaman viikon aikaviiveellä.

Järjestelmällä on nyt yhteensä lähes 10 000 käyttäjää. Heistä on lääkäreitä 7 500, hammaslääkäreitä lähes 500 ja eläinlääkäreitä lähes 1 600 henkilöä.

Apteekki vähentää kulujen kattamiseksi 34 senttiä reseptiä kohden, pankki perii tavanomaisen palvelumaksun ja Lääkärikartelli pitää järjestelmää yllä vähentämällä yhden prosentin kustakin tilityksestä. Lääkärikartellin tavoite on ylläpitää toimivaa järjestelmää, ei kerätä voittoa toiminnalla.

Lisätietoja: FiMnet, valitse kohta PuhTi

Takaisin