Terveyttä ja toimintakykyä Lääkäripäivillä

Lääkärit kokoontuvat tuttuun tapaan Messukeskukseen 13.–15.1.2016. Terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämistä edistävät ajankohtaiset kurssit ja monipuolinen oheisohjelma.

Runsaasta kurssitarjonnasta jokainen löytää itselleen sopivaa ohjelmaa. Teemaan, Tavoitteena terveys ja toimintakyky, liittyviä kursseja ovat muun muassa Miten pidän työkykyni kunnossa ja Lääkärin toimintakyky – kollegasta välittäen.

Pääluennot ovat avoimia sekä kurssiosallistujille että näyttelyvieraille. Keskiviikon pääluennon Social Determinants of Health pitää Maailman Lääkäriliiton presidentti Sir Michael Marmot, joka on vuosia ollut huolissaan terveyden epätasaisesta jakautumisesta.

Torstain pääluennolla kuullaan Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon saajan luento.

Perjantaina pääluennossa käyvät vuoropuhelua vanhusten hoidosta nyt ja tulevaisuudessa kirjailija Minna Lindgren ja geriatri Harriet Finne-Soveri.

Näyttelyalueen uudella kohtaamispaikalla, Plazalla on mielenkiintoista ohjelmaa ja musiikkia. Rennossa paikassa on mukava vaihtaa kollegoiden kanssa kuulumisia ja kuunnella esityksiä.

Näyttelyalueen Näkökulmassa on tarjolla tietoiskuja ja debatteja. Keskiviikkona keskustellaan paperittomien terveydenhuollosta ja torstaina turhista sairauslomista.

Torstaina opiskelijat valtaavat Messukeskuksen, koska silloin on perinteinen kandipäivä. Tuolloin puhutaan erikoislääkärikoulutuksen muutoksesta. Lääkäriliiton uusi erikoisalavalintaa tukeva verkkotyökalu esitellään torstaina.

Uutta on Lääkäripäivien näkyminen entistä enemmän sosiaalisessa mediassa. Lääkäripäivien Facebook-sivulle tehdään ajankohtaisia nostoja ja odotetaan myös kävijöiden kommentteja. Twitter on lisäksi kiinteästi mukana erityisesti päivien aikaan.

Lääkäripäivät eivät ole mitään ilman avajaisia ja iltajuhlaa. Avajaisiin ovat kaikki lääkärit tervetulleita ilman erillistä kutsua. Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja Tuula Rajaniemi avaa tilaisuuden. Tilaisuuden jälkeen tarjolla on kuohuviiniä Talvipuutarhassa.

Torstai-ilta huipentuu iltajuhlaan, joka järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla klo 18.30 alkaen. Iltajuhlakortti maksaa 45 euroa, ja se kannattaa tilata ilmoittautumisen yhteydessä. Luvassa on ruokaa, juomaa, ohjelmaa, tanssia ja hyvää seuraa.

Takaisin