Sote tulee – oletko valmis?

”Potilasta ei pompotella luukulta toiselle”, kuvasi peruspalveluministeri Huovinen YLE-uutisten mukaan perjantaina aikaansaatua parlamentaarisen ohjausryhmän sote-sopua. Päästäänkö pompottelusta todella?

Lääkäriliitto on koko vuosia kestäneen sote-valmistelun ajan korostanut vahvan ja osaavan järjestäjän aikaansaamista ja järjestäjän ja tuottajan erottamista. Olemme ajatelleet, että osaava, vahva järjestäjä pystyy määrittelemään oman alueensa väestön tarpeet, nyt ja tulevaisuudessa. Että se pystyy suunnittelemaan väestörakenteen ja alueelliset olosuhteet tuntien parhaan mahdollisen tuotantomallin omalla alueellaan. Ei siis välttämättä samanlaista pääkaupunkiseudulle ja Savukosken syrjäkylille.

Lue Lääkäriliiton politiikkatoimialan johtajan Heikki Pärnäsen blogi aiheesta!