Sopimusneuvottelut käynnistyneet

Keskitetystä työmarkkinaratkaisusta saatiin sopu 30. elokuuta, kun keskusjärjestöt hyväksyivät työllisyys- ja kasvusopimuksen. Liittotason neuvotteluille on varattu aikaa kahdeksan viikkoa.

Lääkäriliiton neuvottelujohtaja Laura Lindholmilla ja muilla Lääkäriliiton neuvotteluryhmän jäsenillä on parhaillaan menossa kahden kuukauden mittainen tiivis rutistus.

Lääkäriliitto neuvottelee KT Kuntatyönantajien kanssa kuntasektorilla työskentelevien lääkärien palkkauksesta, työaikajärjestelyistä ja muista palvelussuhteen ehdoista.

Keskustelussa ovat muun muassa tietyt sopimusmääräykset.

– Esimerkiksi päivystysmääräyksistä käydään varmasti keskustelua, Lindholm kertoo.

– Tapaamisia on kerran viikossa, mutta jatkossa tahti tiivistyy. Neuvottelutoiminta on toki luonteeltaan jatkuvaa, mutta nyt on vuorossa loppurutistus.

Takaraja sopimuksen syntymiselle on 25. lokakuuta kello 16, johon mennessä liittojen pitää ilmoittaa ratkaisunsa.

– Lääkäriliiton kannasta päättävät lopulta liiton hallitus ja valtuuskunta. Uusi Lääkärisopimus alkaisi 1. maaliskuuta 2014, Lindholm kertoo.

Työllisyys- ja kasvusopimuksen ydinkohdat:

20 euron sopimuskorotus eli palkantarkistus tai kustannusvaikutteinen työehtojen muutos 4 kk:n kuluttua.

0,4 prosentin korotus 12 kk myöhemmin.

Pituus 2+1 vuotta.

Mukana myös mm. työeläkemaksujen nosto, nuorten työllistymisen edistäminen ja keskustelu arkipyhien muutoksesta.

Takaraja 25.10.2013 kello 16.

Keskitetty sopimus syntyy, jos se saa tuekseen riittävästi liittoja.