Sähköinen jäsenkortti otettiin käyttöön

Lääkäriliitto on siirtynyt sähköiseen jäsenkorttiin, jonka käyttöönotto onnistui hyvin. Muovikortti lähetetään jatkossa vain niille, jotka sitä erikseen toivovat.

Sähköinen jäsenkortti lähetettiin viikolla 13 kaikkien niiden noin 16 000 jäsenen kännykkään, joiden numero on liiton jäsenrekisterissä. Jäsenkortti lähetettiin kännykkään tekstiviestinä, jossa oli ohjeet miten kortti tallennetaan kännykkään.

Lääkäriliiton jäsenistä yli 9 900 oli ladannut jäsenkorttinsa 6.4. mennessä. Kortteja ladataan edelleenkin, joten 10 000 kortin raja mennee selkeästi rikki.

Suurin osa puhelimista (paitsi mm. Meego-käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet) tukee sähköistä jäsenkorttia. Jäsenkortin lataaminen onnistui teknisesti noin 96 %:ssa latauksista.

– Sähköisen jäsenkortin toimittaminen jäsenille sujui lopulta teknisesti hyvin ja aikataulusuunnitelman mukaan. Vanhanmallisen jäsenkortin halunneiden määrä näyttää jäävän suhteellisen pieneksi, mutta mahdollisuus muovisen kortin tilaamiseen on syytä edelleen säilyttää. Olemme saaneet myös kehittämisehdotuksia, joihin otetaan kantaa viimeistään seuraavan kerran korttia uudistettaessa ensi vuoden alkupuolella, toteaa jäsenpalvelut-toimialan johtaja Markku Kojo.

Lataa milloin tahansa

Jos et ole vielä ladannut jäsenkorttiasi saamastasi tekstiviestistä, sen voi ladata myöhemminkin. Vaikka kännykkä ilmoittaisi, että viesti ei tule luotettavalta lähettäjältä, viestin avaaminen on turvallista. Tekstiviestin lähettäjänä näkyy Lääkäriliiton lyhenne SLL.

Jos olet ehtinyt poistaa tekstiviestin, voit käydä tilaamassa kortin Tietoni-palvelusta kohdasta ”Sähköisen jäsenkortin tilaus”, jossa klikataan painiketta ”Lähetä sähköisen jäsenkortin tilaus matkapuhelimeen”. Tietoni-palveluun pääsee Lääkäriliiton etusivulla osoitteessa www.laakariliitto.fi olevasta bannerista. Palvelun kirjautumiseen tarvitset FiMnet-tunnuksesi.

Tietoni-palvelusta voi tilata uuden jäsenkortin milloin tahansa, jos esimerkiksi vaihdat tai kadotat kännykkäsi.

Kaikille niille, joille tekstiviesti on lähtenyt, mutta jotka eivät ole korttia vielä ladanneet, lähetetään parin viikon sisällä vielä uusi tekstiviesti, josta kortin voi ladata.

Sähköisen jäsenkortin lataamisesta menee dataliikennemaksu, joka vaihtelee operaattorin ja liittymän mukaan. Keskimäärin se maksaa alle euron/latauskerta.

Sähköinen jäsenkortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Päivitä kännykkänumerosi

Mikäli et ole saanut Lääkäriliiton tekstiviestiä lainkaan, käy tarkistamassa Tietoni-palvelusta, että kännykkänumerosi on tallennettuna jäsenrekisteriin ja tilaa samalla kortti. Rekisteristä puuttuu noin 6 000 jäsenen kännykkänumero. Samalla voit päivittää tarvittaessa muutkin tietosi rekisteriin.

Jos kännykkäsi ei tue sähköistä jäsenkorttia, sinulla ei ole kännykkää tai jostakin muusta syystä haluat vielä muovisen jäsenkortin, sen voi tilata Tietoni-palvelussa kohdassa ”Tilattavat jäsentuotteet”. ”Muokkaa tuotetilauksia” -painikkeen takaa avautuu lomake, jossa rastitetaan kohta ”Muovinen jäsenkortti 2011” ja painetaan ”Tallenna muutokset”.

Sähköisen jäsenkortin toimittaneelle Intellipocket Oy:lle on tullut noin 200 tukipyyntöä kortin asentamiseen liittyen.

– Olemme vastanneet jokaiseen parhaalla osaamallamme tavalla. Suurin ongelma on ollut se, että tekstiviestissä ollutta SLL-lyhennettä ei ole mielletty Lääkäriliiton lyhenteeksi, toteaa toimitusjohtaja Pekka Rehtijärvi.

Jos sinulla on ongelmia jäsenkortin tallentamisessa kännykkään, ota yhteyttä palveluntuottaja Intellipocket Oy:hyn sähköpostitse: tuki@intellipocket.com.

Tietoni-palveluun pääsee Lääkäriliiton etusivulla osoitteessa www.laakariliitto.fi olevasta bannerista tai suoraan osoitteesta www.laakariliitto.fi/tietoni. Palvelun kirjautumiseen tarvitset FiMnet-tunnuksesi

Takaisin