Ratkaisut Lääkärisopimuksesta venyvät loppuviikkoon

Neuvottelut lääkärien virkaehtosopimuksesta jatkuvat tiiviinä viime hetkiin saakka. Neuvottelutulosta odotetaan vasta loppuviikosta.

Lääkäriliiton neuvotteluryhmä tapasi taas Kuntatyönantajat KT:n edustajat tiistaina 22.10. ja keskiviikkona 23.10. iltapäivällä. Neuvottelut jatkuvat vielä tänään keskiviikkoiltana.

Lääkärisopimuksen neuvotteluissa on neuvottelujohtaja Laura Lindholmin mukaan saatu edistettyä tekstikysymyksiä ja päästy yksimielisyyteen tietyistä kynnyskysymyksistä.

– Tekstikysymyksiä viilataan puolin ja toisin tämän viikon aikana. Tekstimuutoksia on tavoiteltu muun muassa päivystyskorvausmääräyksiin. Päivystyskorvausjärjestelmää on tarkoitus selkeyttää ja yksinkertaistaa, Lindholm kertoo.

– Neuvotteluita on käyty rakentavassa hengessä.

Lääkäriliiton valtuuskunta on kutsuttu perjantaiksi 25.10. ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään neuvottelutulosta.

Takaraja keskitetyn sopimuksen syntymiselle on 25.10. kello 16, johon mennessä liittojen tulee ilmoittaa alakohtaisten sopimusten hyväksymisestä.