Opiskelijakysely käynnistyy syyskuun alkupäivinä

Lääkäriliitto tutkii syyskuussa opiskelijoiden hyvinvointia ja tyytyväisyyttä kesätyöhön. Kysely on osa Lääkäriliiton hyvinvoinnin teemavuotta.

Lääkäriliiton opiskelijakysely selvittää tänä vuonna tavallista laajemmin kesätyöntekijöiden perehdytystä ja koettua senioritukea työpaikoilla. Kyselyn painopisteenä ovat opiskelijoiden jaksamiseen ja työtyytyväisyyteen liittyvät asiat.

Kysely on suunniteltu yhteistyössä Suomen Medisiinariliiton kanssa. Uutta kyselyssä tänä vuonna on Suomen Medisiinariliiton kesätyöpaikkakilpailu. Vastaajat voivat ilmoittaa työpaikkansa mukaan kilpailuun, jossa Medisiinariliiton raati valitsee ehdotuksista vuoden parhaan kesätyöpaikan.

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta 2.– 6. vuosikurssin lääketieteen opiskelijoilta Suomessa ja kaikilta suomalaisilta lääketieteen opiskelijoilta ulkomailla.

Opiskelijakysely käynnistyy syyskuun alkupäivinä ja vastauksia kerätään sähköisesti neljän viikon ajan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Applen iPad.

Kyselyn tulokset valmistuvat syksyn 2016 aikana ja niistä kerrotaan Lääkärilehdessä ja Lääkäriliiton opiskelijatapaamisissa. Opiskelijatutkimuksen tulokset julkaistaan myös Lääkäriliiton verkkosivuilla osoitteessa www.laakariliitto.fi/koulutus/opiskelijat

Opiskelijatutkimuksen tuloksia käytetään Lääkäriliiton ja Medisiinariliiton koulutus- ja työvoimapoliittisessa edunvalvonnassa. Tulokset antavat kattavan tietopohjan, jota hyödynnetään opiskelijatilaisuuksissa ympäri vuoden.