Liitolta jäsenille kortinlukija Kelaimen käyttöä varten

Sähköisen lääkemääräyksen kirjoittamiseen tarkoitettu Kelain-palvelu on otettu käyttöön. Kelaimen käyttämiseksi tarvitset terveydenhuollon ammattikortin ja kortinlukijan. Kortinlukijan voit nyt tilata Lääkäriliitosta.

Vuoden 2017 alusta lähtien lääkemääräykset tulee kaikissa tilanteissa tehdä pääsääntöisesti sähköisesti. Kela on tehnyt kaikkien lääkäreiden käyttöön verkkopankin tyyppisen e-reseptipalvelun, jolla lääkärit voivat tehdä sähköisiä lääkemääräyksiä. Järjestelmä on tarkoitettu lääkärin yksityiskäyttöön ja itsenäisesti toimiville ammatinharjoittajille. Tätä järjestelmää voivat käyttää siis myös eläkkeellä olevat lääkärit. Järjestelmän nimi on Kelain ja se löytyy osoitteesta www.kelain.fi. Kelain on otettu käyttöön syyskuun lopussa 2016.

Kelaimen käyttöön tarvitaan tietokone, internet-yhteys, terveydenhuollon ammattikortti ja kortinlukija. Lääkäriliiton jäsenet voivat tilata kortinlukijan maksutta Lääkäriliitosta. Lääketieteen opiskelijat saavat tilata kortinlukijan valmistuttuaan.

Tilauslomake

Tietoa e-reseptistä ja Kelaimesta

 

 

Takaisin