Lääkärin todistus- ja lausuntolomakkeet päivitetty

Lääkäri tarvitsee työssään erilaisia lomakkeita. Liitto on käynyt läpi ja seulonut erilaiset todistus- ja lausuntolomakkeet sekä päivittänyt niiden ajantasaisuuden.

Lomakkeet löytyvät täältä

Osa lomakkeista on viranomaisten antamia esim. kunnan, Kelan tai THL:n järjestämisvastuulla olevat todistukset ja lausunnot. Liiton sivuilta löytyvät linkit suoraan myös viranomaisten sivuille, joista lomakkeet saa käyttöön suoraan printtaamalla.

Lomakkeiden läpikäynnin yhteydessä Lääkäriliitto on yhdessä oikeusministeriön kanssa uudistanut lomakkeen Lääkärinlausunto tuomioistuimelle sairauden aiheuttamasta laillisesta esteestä”. Lomake on uudistettu niin, että se mahdollisimman hyvin opastaa lääkäriä täyttämään lomakkeen.

Todistuksia ja lausuntoja laadittaessa on hyvä perehtyä liiton ohjeeseen Lääkärintodistuksen kirjoittaminen. Kun todistus tai lausunto laaditaan hyvin, vähentää se mm. todistamisen taakkaa tuomioistuimissa ja viranomaisissa.

Lomakkeiden avautuminen ja täyttömahdollisuus riippuvat käytössä olevasta selaimesta, sen versiosta ja asetuksista. Varmimmin lomakkeet toimivat oikein IE-selaimella (Internet Explorer).

Lisätietoja:

Piiriylilääkäri Minna Kaarisalo, minna.kaarisalo@laakariliitto.fi