Lääkäriliitto osallistuu Tutkitun tiedon teemavuoteen

Lääkäriliiton vuoden 2021 teema on Tutkittu tieto hoidon ja päätösten perustana.

Suomessa vietetään tänä vuonna tutkitun tiedon teemavuotta. Teemavuosi kokoaa yhteen tutkitun tiedon tunnettuutta edistäviä tapahtumia ja tekoja sekä vahvistaa niiden näkyvyyttä. Tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tutkitun tiedon ja luotettavien tietolähteiden äärelle tämän vuoden aikana. Teemavuoden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lääkäriliitossa vuoden teema on Tutkittu tieto hoidon ja päätösten perustana. Teema oli esillä virtuaalisilla Lääkäripäivillä 13.-15.1. Keväällä teema näkyy liiton suurelle yleisölle suunnatussa kampanjassa.

Näkemyksiä tieteellisen tiedon käytöstä mm. koronapandemian yhteydessä sekä uskomushoidoista selvitetään väestökyselyn avulla. Kyselyn tulokset julkistetaan Porin SuomiAreenalla 14.7., jolloin Lääkäriliitolla on tapahtumassa omaa ohjelmaa.

Lääkäriliitto pyrkii tämän vuoden toiminnallaan vaikuttamaan myös siihen, että maan hallitusohjelmaan sisältyvä vaihtoehto- ja uskomushoitojen sääntelymahdollisuuksia koskeva selvitys saadaan aikaan. 

Takaisin