Lääkäriliiton jäsenmaksu vuonna 2022

Lääkäriliiton jäsenmaksu laskee vuonna 2022, ja työttömyyskassa alkaa periä maksunsa itse. Tästä löydät jäsenmaksuun liittyvät asiat pähkinänkuoressa.

Lääkäriliiton jäsenmaksu

• ­Jäsenmaksu on alennettu 484 euroon vuodessa ja se on verovähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa.
  • Saat jäsenmaksulaskun tammikuussa e-laskuna tai paperilaskuna.
  • Voit maksaa jäsenmaksun yhdessä tai kahdessa erässä. Käytäthän annettua viitenumeroa kaikissa maksuissa.
  • Jäsenmaksu tulee maksaa kokonaan vuoden 2022 aikana, jotta säilytät jäsenyytesi.
  • Tarkistathan yhteystietosi osoitteessa www.laakariliitto.fi/tietoni.

Työttömyyskassan jäsenmaksu

• Työttömyyskassan jäsenmaksu on 30 euroa vuodessa eikä se sisälly Lääkäriliiton jäsenmaksuun.
  • Työttömyyskassa lähettää laskun jäsenilleen.
  • Lääkärien työttömyyskassan jäsenet siirtyvät automaattisesti Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassaan (LL-kassa).
  • Mikäli et ole vielä työttömyyskassan jäsen, voit liittyä siihen kassan verkkosivuilla. Työttömyyskassan yhteystiedot:
    • palvelunumero 09-612 3067 (ma 9–12, ti-ke 9–11, to 13–14.30)
    • www.LL-kassa.fi (eAsiointi on kassan jäsenten ensisijainen asiointikanava)

Olethan jo siirtynyt e-laskuun?

• E-lasku on helppo ja turvallinen verkkopankkiin tilattava sähköinen lasku.
  • Hae verkkopankissasi kohta ”tilaa e-lasku” ja laskuttaja "Suomen Lääkäriliitto". Valitse laskutusaiheeksi "jäsenmaksu". Pyydettynä yksilöintitietona toimii henkilötunnuksesi.
  • Jatkossa sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä lasku verkkopankissasi.

Jäsenmaksualennuksen hakeminen

• Tee alennushakemus ennen laskun maksamista Lääkäriliiton nettisivuilla olevalla lomakkeella.
  • Hyväksytyn hakemuksen jälkeen saat uuden laskun alennetulla jäsenmaksulla.
  • Jäsenmaksualennus myönnetään kalenterivuodeksi kerrallaan, vaikka alennusoikeus (esim. hoitovapaa) kestäisi useamman vuoden.

Lisätietoja jäsenmaksuista löydät osoitteesta www.laakariliitto.fi/jasenmaksut.