Lääkärikunta kantaa vastuunsa koronavirustilanteessa

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti 11.3.2020 koronaviruksen laajentuneen pandemiaksi, ja Suomen hallitus päätti 12.3.2020 suosituksistaan koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

– Seuraamme tarkasti THL:n, sosiaali- ja terveysministeriön ja infektioasiantuntijoiden ohjeistuksia. On todella tärkeä huolehtia lääkärien ja hoitohenkilökunnan suojautumisesta, jotta terveydenhuollon toimintakyky turvataan, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

– On tärkeää, että jokainen kantaa vastuunsa myös siviilielämässä, ja noudattaa viranomaisohjeita. Etenkin haavoittuvimmassa asemassa olevia kuten vanhuksia ja pitkäaikaissairaita on suojeltava, Myllymäki painottaa.

Lääkäriliitto sopeuttaa toimintaansa

Lääkäriliitto sopeuttaa toimintaansa koronavirustilanteen takia. Liitto peruu kaikki maalis-huhtikuun alueelliset luottamusmiespäivät ja muut suuret koulutustilaisuudet.

– Arvioimme kaikkien suunniteltujen tilaisuuksien ja kokouksien perumiset tai siirtämiset. Tilaisuuksien perumisista tiedotetaan osallistujille. Välttämättömät kokoukset pyritään pitämään etäyhteyksin, Myllymäki kertoo.

Lääkäriliiton toimiston työntekijöille on annettu ohjeet työskentelystä ja matkustamisen rajoittamisesta koronavirusepidemian aikana.