Kuntoremontilla kunto kohenee

Palkansaajalomajärjestöt kehittävät uutta kuntoremonttia työikäiselle väestölle yhteistyössä terveyden ja liikunnan asiantuntijoiden kanssa vuoden 2011 aikana. Kuntoremonttipilottiprojektissa on haettavissa lähes parikymmentä erityyppistä jaksoa, joilla tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja arkiliikunnan mahdollisuuksiin sekä saadaan tietoa omasta kehosta ja kunnosta helpoilla, mutta kattavilla kuntotesteillä. Jaksot sopivat niin naisille kuin miehille.

Jaksot sisältävät tietoa ravitsemuksesta, levon merkityksestä sekä muista terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueista. Keskeisenä osana on ohjaajien kanssa käytävät henkilökohtaiset keskustelut itselle tärkeistä elämäntapoihin ja terveyteen liittyvistä asioista sekä omista tavoitteista. Testaajina ja ohjaajina toimii kohteiden asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilökunta. Muutama kuukausi varsinaisen jakson jälkeen järjestetään seurantaosio, jonne jaksoilla olleet henkilöt osallistuvat.

Pilottikohteet ovat Basecamp Oulanka, Kuortaneen Urheiluopisto, Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa, Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio, Luontomatkailukeskus Metsäkartano, Rautavaara, Sokos Hotel Caribia ja Paavo Nurmi -keskus, Turku. Varsinaiselle jaksolle ja sen seurantaosioon osallistuminen on maksutonta. Osallistuja maksaa ainoastaan matkakustannuksensa.

Pilottiprojektin toteuttavat yhteistyössä kolme palkansaajalomajärjestöä, joista yksi on Akava-järjestöjen lomayhdistys A-lomat. Asiantuntijana uudistuvan kuntoremontin sisällön kehittämisessä toimii liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.

Palkansaajalomajärjestöt kehittivät aikanaan kuntoremonttiloman motivoidakseen työikäisiä liikkumaan enemmän ja syömään terveellisemmin. Kuntoremonttilomille on osallistunut yli 100 000 työikäistä suomalaista reilun kahdenkymmenen vuoden aikana.

Lisätietoja ja sähköinen hakulomake löytyy osoitteesta www.kuntoremontti.fi.

Takaisin