Kuntaneuvottelut jatkuvat maanantaina

Kunta-alan vappuaattona kaatuneita työehtoneuvotteluja jatketaan ensi viikon maanantaina eli 18.5. Osapuolet tapasivat eilen torstaina ja päättivät jatkosta.

Neuvottelut jatkuvat ensin järjestökohtaisina.

JUKOn hallituksen puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä on tärkeää, että neuvotteluja päästään nyt jatkamaan.

- Kaikki kivet on käännettävä, jotta löydettäisiin edellytykset saada sopimusratkaisu myös kunta-alalle. Kun sovitteluratkaisu kaatui, oikea tapa jatkaa on nimenomaan neuvotteleminen KT:n ja sopijaosapuolten kesken.

- Sopimuksen kaatuminen ei ollut kiinni valtakunnansovittelijasta. Eväitä jatkaa sovittelua ei kuitenkaan ole, koska osapuolten kantojen on lähennyttävä ratkaisun saamiseksi. Tämä on sopijaosapuolten tehtävä.

JUKOn neuvottelutavoitteet eivät ole muuttuneet.

Valtakunnansovittelijan taannoinen ratkaisu ei sido osapuolia. JUKO tarkasteleekin nyt myös vaihtoehtoisia etenemisteitä neuvottelujärjestelmän uudistamisen, sopimuskauden pituuden ja neuvotteluaikataulun osalta.

Kunta-alan sopijaosapuolia ovat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat. Lääkäriliiton neuvottelujohtaja Laura Lindholm on yksi JUKOn neuvottelijoista.

Lääkäriliitto on toivonut, että neuvottelupöytään palataan mahdollisimman pian.

– Tärkeintä olisi löytää nyt yhteisymmärrys ja saada kunta-alan sopimukset, Lääkärisopimus mukaan lukien, aikaan mahdollisimman pikaisesti, sanoo neuvottelujohtaja Laura Lindholm.

Neuvotteluista on koottu tietoa liiton verkkosivuille www.laakariliitto.fi/laakarisopimus