Kunta-alan sopimusneuvottelut jatkuivat tänään

Neuvottelut kunta-alan yli 420 000 palkansaajan työehdoista ja palkoista jatkuivat tänään 26.5. järjestökohtaisilla tapaamisilla. Osapuolet jatkavat huomenna keskiviikkona.

Kunnan yleisestä sopimuksesta neuvottelevat julkisalan neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.

Neuvotteluja on nyt käyty vapunaattona kaatuneen sovitteluratkaisun pohjalta. JUKO on toistuvasti painottanut, että sen jäsenliitot ovat valmiita sopimusratkaisuun hyvinkin nopeasti, sillä koronapandemiasta seuranneiden vaikeuksien vuoksi työmarkkinatilanne edellyttää vakauttamista.

Jos kaikille sopivaa ratkaisua ei löydy, JUKO on valmis neuvottelemaan erillisratkaisusta KT:n ja yhteisymmärryksen löytävien järjestöjen kesken.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa, jonka jälkeen työntekijät siirtyivät sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

JUKO neuvottelee kuntasektorilla neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä lääkärien, opettajien ja teknisen henkilöstön sopimukset. Joka kolmas kuntatyöntekijä kuuluu JUKOn sopimien työehtojen piiriin.

Neuvotteluista on koottu tietoa www.laakariliitto.fi/laakarisopimus

Takaisin