Kunta-alan neuvottelut katkesivat

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut, Lääkärisopimusneuvottelut mukaan lukien, katkesivat tänään.

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet Tehyn ja Superin esittämiin epärealistisiin vaatimuksiin.

Muut kuntaneuvotteluihin osallistuvat palkansaajajärjestöt pitävät tilannetta vastuuttomana. Muiden palkansaajajärjestöjen näkemyksen mukaan neuvotteluja olisi pitänyt jatkaa, jotta julkiselle sektorille olisi taattu työrauha.

- Haluamme rauhoittaa työmarkkinatilanteen. Nykytilanteessa se on ainoa vastuullinen ratkaisu. Tilanne on täysin kohtuuton julkisen alan työntekijöille, järjestöjohtajat toteavat.

- Lääkäriliitto olisi ollut valmis jatkamaan neuvotteluja. Emme esittäneet ylimitoitettuja vaatimuksia, vaan pyrimme vastuulliseen ratkaisuun, Lääkäriliiton neuvottelujohtaja Laura Lindholm sanoo.

- Olisimme toivoneet voivamme käydä neuvottelut nyt, kun koronaepidemiatilanne ei  ole vielä pahimmillaan, liiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi toteaa.

Siitä, milloin neuvottelut jatkuvat, ei ole tässä vaiheessa tietoa.

JUKOn tiedote