Kunta-alan lakko alkaa Tampereella ja Kuopiossa – ensi viikon pääkaupunkiseudun lakko koskee Vantaan lääkäreitä

Työministeri Tuula Haatainen määräsi perjantaina 8.4.2022 valtakunnansovittelijan esityksestä sovittelulautakunnan sovittelemaan kunta-alan pääsopijajärjestöjen välistä työriitaa.

Sovittelulautakunta aloitti jo työnsä puheenjohtajansa alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen johdolla, ja kunta-alan neuvotteluosapuolet olivat sunnuntaina 10. huhtikuuta erikseen sen kuultavina.

JUKON kunta-alan lakot jatkuvat Tampereella ja Kuopiossa 12-13.4.2022. Lääkärien osalta lakko rajautuu vain niiden terveysasemien ei-kiireellisen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon vastaanottotoimintaan.

Näillä näkymin JUKO aloittaa viikon kestävän kunta-alan lakon pääsiäisen jälkeen tiistaina 19.4.2022 pääkaupunkiseudulla. Lääkärien osalta tämä lakko koskee vain Vantaan terveysasemien ei-kiireellistä perusterveydenhuoltoa.

Viime viikolla 6.-7.4.2022 lääkäreitä oli mukana JUKOn kaksipäiväisissä lakoissa Jyväskylän, Rovaniemen, Oulun ja Turun kaupungeissa.

Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet uuden ajankohdan toiselle hoitajalakolle. Sen on määrä alkaa keskiviikkona 20.4.2022 ja päättyä 4.5.2022. Lakon rajoja on myös tarkistettu siten, että se kohdistuu vain erikoissairaanhoitoon. Ulkopuolelle jäävät vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto. 

Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Toimintaohjeita hoitajien lakon ajalle

Oheisessa kuvassa on 11.4.2022 tieto terveydenhuoltoa koskevista lakoista. Voit tarkastella kuvaa suurempana tästä.

Takaisin