Kunta-alalle syntyi neuvottelutulos

Kunta-alan virka- ja työehtoneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos kaikkien sopimusalojen osalta keskiviikkoiltana 27.5. Seuraavaksi neuvottelutulos menee järjestöjen hallintojen käsittelyyn.

Lääkäriliiton hallitus kokoontuu huomenna torstaina. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. JUKOn hallitus käsittelee tulosta torstaina iltapäivällä.

Kunnan yleisestä sopimuksesta neuvottelevat julkisalan neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super ja Tehy) ja KT Kuntatyönantajat.

Kunta-alan neuvottelut alkoivat tammikuun puolivälissä. Kaikki kuntien virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

JUKO neuvottelee kuntasektorilla neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja teknisen henkilöstön sopimukset. Joka kolmas yli 420 000 kuntatyöntekijästä kuuluu JUKOn sopien työehtojen piiriin.

JUKOa edustavat neuvotteluissa Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (JUKO), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

Neuvotteluista on koottu tietoa www.laakariliitto.fi/laakarisopimus

Takaisin