Kunta-alalle on annettu sovintoesitys

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi myöhään eilisiltana sovintoesityksen kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi. Osapuolten hallintojen on annettava vastauksensa 30.4. mennessä.

Kuntien virka- ja työehtosopimuksista ja uudesta pääsopimuksesta on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Huhtikuun alussa työehtokiistan osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua.

Seuraavaksi sovintoesitys menee järjestöjen hallintojen käsittelyyn. Valtakunnansovittelija odottaa sovitteluun osallistuneilta vastausta vappuaattoon kello 12:een mennessä. Lääkäriliiton päättävät elimet on kutsuttu koolle 30.4.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoa julkisuuteen ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle.

Kuntasektorin kaikki sopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

JUKOa edustavat pääneuvotteluryhmässä Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (JUKO), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

Kunta-alan sopimusalakohtaiset neuvottelut jatkuvat sovittelijan tekemän ratkaisuehdotuksen pohjalta. Kunnallinen Lääkärien työehtosopimus on yksi JUKOn kuntasektorin sopimusaloista.

Tietoa neuvotteluista on koottu liiton verkkosivuille: www.laakariliitto.fi/laakarisopimus

Takaisin