JUKOn lakko siirtyy Jyväskylässä, Rovaniemellä, Tampereella ja Kuopiossa

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää JUKOn kunta-alan lakkoja Jyväskylän, Rovaniemen, Tampereen ja Kuopion kaupungeissa kahdella viikolla. Lakot koskevat kaikkia kunnan sopimusaloja, myös lääkärisopimusta.

Näin ollen Jyväskylän ja Rovaniemen kaksipäiväiset lakot toteutuisivat 6.-7.4. ja Tampereen ja Kuopion lakot 12.-13.4., jos neuvotteluratkaisuun työnantajan kanssa ei päästä aiemmin. Työ- ja elinkeinoministeriö voi siirtää lakkoja virkasuhteisten osalta vielä viikolla.

Pääsopijajärjestö JUKO on antanut myös kolmannen lakkovaroituksen Turkuun ja Ouluun, ja sen suunniteltu ajankohta on 6.–7. huhtikuuta.

Kunta-alan osapuolet jatkoivat työriitojen sovittelua valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona 16. maaliskuuta. Keskustelu jatkuu tänään torstaina.

Lakko koskee lääkärisopimuksen osalta perusterveydenhuollon yksiköitä mukaan lukien suun terveydenhoito.  Lakko rajautuu vain terveysasemien ei-kiireellisen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon vastaanottotoimintaan, eikä siis koske erikoissairaanhoitoa.

Lakon piiriin kuuluviin lääkäreihin ja hammaslääkäreihin ollaan yhteydessä ennen mahdollisia lakkopäiviä.

Lääkäriliitto toivoo, että sopimukseen päästään ennen lakkojen konkretisoitumista. Mahdollinen lakko toteutetaan tavalla, joka ei uhkaa kenenkään henkeä ja terveyttä.

Lue lisää: www.juko.fi

Lue työtaistelutoimien vaikutuksista lääkäreihin: Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä (laakariliitto.fi)