Jos suunnittelet vuorotteluvapaata, nyt on aika toimia

Vuorotteluvapaata koskevat säännökset ovat tiukentumassa.  Nyt on aika toimia, jos haluat vuorottelemaan vuoden 2016 aikana vanhoilla säännöillä.

Vuorotteluvapaa on järjestely, jossa kokoaikatyössä ollut työntekijä siirtyy työnantajansa kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti vuorotteluvapaalle. Työnantaja palkkaa samaksi ajaksi työ- ja elinkeinotoimistossa työttömänä työnhakijana olevan henkilön vuorotteluvapaalla olevan tilalle tai organisaation muihin tehtäviin.

Vuorotteluvapaan ajalta maksetaan vuorottelukorvausta. Vuorottelukorvauksen suuruus on 70–80 % siitä työttömyyspäivärahasta, johon sinulla olisi oikeus työttömänä ollessasi.  Vuorottelukorvaushakemus lähetetään Lääkärien työttömyyskassaan vapaan alkaessa.

Vuorotteluvapaata koskevat säännökset ovat tiukentumassa. Nykymuodossa vapaasta on mahdollista sopia vuoden 2015 loppuun mennessä, jolloin vuorotteluvapaa täytyy aloittaa maaliskuun 2016 loppuun mennessä.  Nyt on siis aika toimia, jos haluat vuorottelemaan vuoden 2016 aikana vanhoilla säännöillä.

Lisää tietoja saatavilla Lääkärien työttömyyskassan sivuilta www.laakarientkassa.fi

Takaisin