Jäsenmaksut vuonna 2018

Vuoden 2018 jäsenmaksut lähetetään tammi–helmikuun vaihteessa. ­Jäsenmaksun suuruus on sama kuin viime vuonna, 512 euroa.

Jäsenmaksu suositellaan maksettavaksi yhdessä erässä (eräpäivä 15.2.), mutta sen voi maksaa myös kolmessa erässä. Tällöin eräpäivät ovat 15.2., 15.3. ja 13.4. Jos jäsenmaksun maksaa erissä, tulee käyttää samaa laskua ja viitenumeroa kaikissa maksusuorituksissa. Uutta laskua tai muistutusta ei lähetetä jälkimmäisiä eriä varten. Tarkistathan myös jäsenmaksun pankkitilitiedot ja viitenumeron. Viitenumero on jäsenkohtainen ja vaihtuu vuosittain.

Olethan jo siirtynyt e-laskuun?

E-lasku on helppo ja turvallinen sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat tilattua suoraan verkkopankkiisi. Vuoden 2018 jäsenmaksun voit maksaa sähköisesti, jos otat e-laskun käyttöön 26.1.2018 mennessä.

Jäsenmaksuista yli 17 000 lähtee edelleen paperisena, e-laskun on tilannut toistaiseksi vain 4600 jäsentä. Toivomuksena on, että paperiset laskut jäisivät historiaan ja mahdollisimman moni siirtyisi sähköiseen laskutukseen.

Alennuksen hakeminen sähköisesti

Oletko jäämässä vanhempainvapaalle, hoitovapaalle tai eläkkeelle? Tässä tapauksessa voit hakea alennusta jäsenmaksusta Lääkäriliiton nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Alennusta voi hakea heti, kun alennusperuste ja tarvittavat liitteet ovat olemassa.

Kuluvan vuoden jäsenmaksualennusta pitää hakea 30.9.2018 mennessä. Jäsenmaksualennus myönnetään kalenterivuodeksi kerrallaan, eli esimerkiksi hoitovapaan kohdalla alennusta tulee hakea vuosittain erikseen. Alennus myönnetään sille vuodelle, jolle se suurimmaksi osaksi ajoittuu. Lisätietoja jäsenmaksusta ja alennuksen hakemisesta.

Oletko jo siirtynyt e-laskuun?

E-laskun tilaat omasta verkkopankistasi valitsemalla toimitustavaksi e-laskun.

Tilauksessa pyydetään yksilöintitietoa (esim. asiakasnumero), Lääkäriliiton laskussa se on oma henkilötunnus.

E-laskussa maksutiedot ovat valmiina joten se tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä.

Paperittoman vaihtoehdon hiilijalanjälki on 30 % pienempi kuin paperilaskussa

Pankeilla on käytössä erilaisia ratkaisuja e-laskun saapumisen ilmoittamisesta. Tarkista vaihtoehdot omasta pankistasi. Useimmilla pankeilla palvelu on maksutonta tai sen käyttö sisältyy verkkopankin hintaan.

Lisää ohjeita löydät verkkopankkisi sivuilta tai Finanssipalvelujen keskusliiton sivuilta www.finanssiala.fi/e-lasku.

 

Takaisin