Fimnetissä cursus pysyy virkeänä

Vuosikurssi on tärkeä osa lääketieteen opiskelijan elämää. Fimnetin ryhmässä yhteys kurssikavereihin ei katkea koskaan.

Fimnet on Suomen Lääkäriliiton, Suomen Hammaslääkäriliiton, Suomen Eläinlääkäriliiton, Suomen Apteekkariliiton, Suomen Farmasialiiton ja Suomen Proviisoriyhdistyksen jäsenille suunnattu suljettu sosiaalisen median palvelu.

Kaikki ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saavat postitse Fimnet-tunnukset. Maksuttomalla tunnuksella pääsee käyttämään liiton tarjoamia jäsenpalveluita ja monia terveydenhuollon ammattilaisten palveluita. Fimnet-tunnuksen käyttäjä voi myös perustaa oman ryhmäytymissivun Fimnetiin.

Omalle vuosikurssille kannattaa luoda ryhmä heti kurssin järjestäydyttyä. Cursuksien ryhmissä opiskelijat pääsevät jakamaan opintoihin ja vapaa-ajanviettoon liittyvää tietoa. Yliopistojen omat netissä olevat ryhmät toimivat vain opintojen ajan. Fimnetin cursus-ryhmässä yhteys opiskelukavereihin säilyy myös valmistumisen jälkeen.

Kollegiaalisuutta ja tietoturvaa

Vaikka valmistumisesta olisi vierähtänyt jo tovi, cursus-ryhmän voi edelleen perustaa.

Tietosuojasyistä kollegoiden osoitteita ei enää luovuteta Lääkäriliiton rekisteristä kurssien koolle kutsumiseksi. Kirjepostina lähetettävää yhtä kutsua varten saa liitosta kurssin jäsenten osoitteet ulkopuolisen postitusyrityksen käyttöön. Cursuksien ryhmäsivujen avulla kutsut vuosikurssijuhliin ja muihin tapahtumiin lähtevät kuitenkin rajoituksetta sähköpostitse ryhmän jäsenille.

Fimnetissä tietoturvaan on kiinnitetty enemmän huomiota kuin yleensä sosiaalisessa mediassa. Ryhmiä voivat luoda ja niihin voivat liittyä vain Fimnet-verkoston jäsenet. Cursus-ryhmän voi perustaa kuka tahansa kurssin jäsen. Perustajasta tulee automaattisesti ryhmän ylläpitäjä, joka voi kutsua mukaan muita Fimnetin käyttäjiä. Ryhmän jäsenyyttä voi myös pyytää ylläpitäjältä. Ylläpitäjiä voi olla ryhmässä useita. Jos Fimnet-käyttäjä on piilottanut tietonsa kollegahausta, hänelle ei voi lähettää kutsua ryhmään liittymiseksi, mutta hän voi anoa jäsenyyttä itse.

Ryhmää luodessa voi valita kolmesta yksityisyysasetuksesta. Julkinen ryhmä on avoin kaikille Fimnet-käyttäjille. Suljetun ryhmän sisällön näkee vain ryhmän jäsen. Salainen ryhmä näkyy vain ryhmän jäsenille.

Suljetuissa ja salaisissa ryhmissä keskustellaan usein luottamuksella tietystä rajatusta aiheesta. Ryhmäsivuilla, kuten Fimnetin keskustelutauluillakin, esiinnytään omilla nimillä.  Ylläpitäjät moderoivat sisältöjä ja valvovat netikettiä. Fimnetin ryhmässä jäsenet voivat mm. jakaa kuvia, julkaista tiedotteita, jakaa tiedostoja, keskustella ja luoda tapahtumia.

Liiton jäsenrekisteriä ja Fimnet-palveluita kehitetään edelleen myös ryhmien osalta. Tavoitteena on automatisoida ryhmien luomista, jotta lääkärien olisi entistä helpompaa pitää yhteyttä oman vuosikurssinsa kollegoiden kanssa. Jatkossa jäsen voi itse ylläpitää tietoa omasta vuosikurssistaan Tietoni-palvelussa. 

Helppoa, toimi näin!

1. Luo ryhmä

Anna ryhmälle nimi ja lisää valokuva. Kutsu ryhmään jäseniä kirjoittamalla nimi hakukenttään. Kutsutut saavat ilmoituksen sähköpostiinsa ja omalle Fimnetin etusivulleen. Voit määritellä ryhmän suljetuksi tai kaikille avoimeksi.

2. Liity ryhmään

Selaa ryhmiä, siirry haluamasi ryhmän sivulle ja valitse “Liity”. Ryhmän ylläpitäjä hyväksyy pyyntösi.

3. Toimi

Kirjoita, lähetä kuvia, jaa materiaalia, tiedota, ehdota, kysy, kommentoi.

 

Lisätietoja ja ohjeita ryhmistä www.fimnet.fi/kaytto-ohjeet/ryhmaytyminen/

Unohtuneen Fimnet-tunnuksen tai salasanan saat osoitteesta www.fimnet.fi/tunnus/

Yhteystietojasi pääset katsomaan ja korjaamaan Tietoni-palvelussa www.laakariliitto.fi/tietoni/

Takaisin