EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet ammatinharjoittajille

Toiminnot

EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet tulee olla tehtynä 25.5.2018 mennessä. Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto ovat laatineet jäsenilleen yhteiset ohjeet tietosuoja-asetuksen velvoittaman tietosuojaselvityksen laatimiseen.

Tietosuoja-asetus vastaa monin paikoin nykyistä henkilötietolakiamme. Tietosuoja-asetukseen sisältyy tietosuojan kannalta kuitenkin myös uutta asiaa, ja se koskee jokaista potilasasiakirjojen rekisterinpitäjää. Ammatinharjoittajana toimiva lääkäri on rekisterinpitäjä. Silloin kun ammatinharjoittaja toimii oman yhtiönsä kautta, yhtiö on rekisterinpitäjä. Jos lääkäri on työsuhteessa, työnantaja on rekisterinpitäjä.

Tutustu tietosuoja-asetuksen velvoitteisiin ja tietosuojaselvityksen ohjeisiin tarkemmin täältä.