Ehdota Max Oker-Blom -palkinnon saajaa 30.11. mennessä

Suomen Lääkäriliiton yhdeksäs Max Oker-Blom -palkinto jaetaan Lääkäripäivien 2023 avajaisissa.

Palkinnon saajan tulee olla ansioitunut lääkäri tavalla, joka on edistänyt lääkärin työtä ja lääkäriyttä tai terveydenhuollon ja sairaanhoidon kehitystä. Palkinto voidaan myöntää lääkärille, lääkärien työyhteisölle tai lääkärityöryhmälle.

Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi tehdä Lääkäriliiton jäsen. Liitä ehdotukseen ehdokkaan henkilötiedot sekä perustelut niistä ansioista, joiden nojalla palkinnon myöntämistä ehdotetaan.

Lähetä ehdotuksesi 30.11.2022 mennessä sähköpostitse: laakariliitto@laakariliitto.fi. Tiedusteluihin vastaa toiminnanjohtaja Janne Aaltonen, puh. 045 121 8989.
 Max Oker-Blom oli Lääkäriliiton perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. Hän oli aikansa edelläkävijä kansanterveystieteessä, kansanvalistuksessa, lääkärien ammattijärjestötoiminnassa ja lääketieteen etiikassa.

Max Oker-Blom -palkinto on aiemmin myönnetty muun muassa tunnustuksena vuosikymmeniä jatkuneesta työstä kansanterveyden edistämiseksi sekä esimerkillisestä yhdistelmästä kliinistä huippuosaamista ja potilaan huomioimista. Palkinto on jaettu myös mittavasta elämäntyöstä naistentautien, seksuaaliterveyden sekä seksologian alalla.

Tänä vuonna palkinnon sai LT, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Ulla Keränen pitkäjänteisestä kirurgisen toiminnan kehittämisestä ja laadun parantamisesta.

Lue lisää palkinnosta ja aiemmista palkinnon saajista: www.laakariliitto.fi/maxokerblom.

Takaisin