E-lasku korvaa jäsenmaksujen suoraveloituksen

Perinteinen laskujen suoraveloitusjärjestelmä päättyy Suomessa tammikuussa 2014. Sen vuoksi Lääkäriliiton jäsenmaksua ei voi ensi vuodesta alkaen enää maksaa suoraveloituksella, vaan sen tilalle tulee ensisijaisesti omaan verkkopankkiin tuleva e-lasku.

Niille, jotka eivät käytä verkkopankkia, on tulossa nykyisen suoraveloituksen kaltainen suoramaksu. Suoramaksussa pankki veloittaa laskutettavan summan tililtä eräpäivänä.

Liitto lähettää muutoksesta kirjeen kaikille suoraveloitusta käyttäneille noin 3 500 jäsenelle. Jos muutoksen hyväksyy, tulee e-lasku tai suoramaksu käyttöön automaattisesti.

Suoraveloitussopimus on myös mahdollista irtisanoa pankissa, jolloin jäsenmaksulasku tulee jatkossa postitse.

Lääkäriliiton lähettämä sähköinen e-lasku veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Verkkopankissa voi kuitenkin halutessaan määrittää, että e-lasku pitää hyväksyä erikseen. Tiedon saapuneesta e-laskusta voi saada pankista riippuen sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Lääkäriliitto lähettää edelleen perinteisen paperilaskun postitse kotiin niille jäsenille, jotka eivät ole siirtyneet suoramaksun, e-laskun tai Itellan tarjoaman Netpostin käyttöön.

Finanssialan keskusliiton sivuilta saa lisätietoa e-laskusta ja suoramaksusta.