Blogikirjoittajat


 • Hannu Halila

  Hannu Halila Kirjoitukset

  Olen Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja ja yhteiskuntasuhteet –toimialan johtaja. Toimialaan kuuluvat liiton tutkimustoiminta ja viestintä. Lisäksi vastaan Lääkäriliiton koulutus- ja työvoimapolitiikasta. Olen erikoistunut gynekologiaan. Toimin myös terveydenhuollon hallinnon dosenttina Helsingin yliopistossa.

 • Heikki Pärnänen

  Heikki Pärnänen Kirjoitukset

  Olen koulutukseltani yleislääkäri ja työskentelen Lääkäriliitossa politiikkatoimialan johtajana. Olen harrastellut terveydenhuoltopolitiikka 90-luvun alusta – ja nyt teen sitä työkseni. Aiempi työkokemukseni julkisella ja yksityisellä sektorilla yleislääkärinä on toki muovannut näkemyksiäni palvelujärjestelmästä. 

 • Annu Tertsunen

  Annu Tertsunen Kirjoitukset

  Olen oululainen lääkäri - koulutukseltani anestesialääkäri mutta henkisesti ihan vain tavallinen lääkäri. Toimin Lääkäriliiton piiriylilääkärinä Pohjois-Suomessa, ja opetuksen kehittämisen tehtävissä Oulun lääketieteellisessä tiedekunnassa. Minulle tärkeitä asioita työssäni ovat mm. lääkärien ammatillisuuden kehittymisen tukeminen (niin perusopetuksessa kuin elinikäisessä oppimisessa),  pohjoissuomalaisten rivilääkärien äänen kuuluminen terveyspolitiikassa, ja lääkärien työssä jaksamisen tukeminen. Vain jos lääkärit osaavat työnsä ja jaksavat myös tehdä sen hyvin, potilaillakin menee hyvin. Lääkäri tekee töitä paitsi päällään ja käsillään, myös ja erityisesti sydämellään, ja sitä yritän muistuttaa blogissa niin lääkäreille kuin muillekin ihmisille.

 • Heikki Pälve

  Heikki Pälve Kirjoitukset

  Olen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja ja Euroopan Lääkäreiden (CPME) varapresidentti, Maailman Lääkäriliiton johtokunnan jäsen ja eettisen komitean puheenjohtaja. Olen myös Akavan varapuheenjohtaja. Koulutukseni on LKT ja anestesiologian erikoislääkäri. Siunatuksi lopuksi olen alle 2-vuotiaan Niilon ukki.

 • Lauri Vuorenkoski

  Lauri Vuorenkoski Kirjoitukset

  Olen Lauri Vuorenkoski ja työskennellyt Lääkäriliitossa terveyspolitiikan asiantuntijana vuodesta 2011 lähtien. Aiemmin olen työskennellyt Stakesissa ja THL:ssä. Koulutukseltani olen lääketieteen tohtori.

 • Kimmo Tarvainen

  Kimmo Tarvainen Kirjoitukset

  Olen koulutukseltani työterveyshuollon erikoislääkäri Jyväskylästä. Toimin Lääkäriliitossa KYS (Keski- ja Itä-Suomen) erityisvastuualueen piiriylilääkärinä ja Työterveyslaitoksella ylilääkärin tehtävissä. Blogikirjoituksissani kirkastuvat työtehtävieni yhteneväisyydet.

 • Piitu Parmanne

  Piitu Parmanne Kirjoitukset

  Olen lääkärien työmarkkinoihin perehtynyt tutkija ja teen Lääkäriliitossa työvoiman tarpeeseen ja riittävyyteen liittyviä selvityksiä. Poimin blogiini ajankohtaisia tietoja Lääkäriliiton tutkimuksista ja nostan esiin muitakin lääkäreitä koskevia mielenkiintoisia tutkimustietoja. Toivon onnistuvani avaamaan lukijoille polkuja laajempiin kokonaisuuksiin, siten että kerron myös kiinnostavien tulosten lisäksi asioiden taustoista.

 • Milla Kajanne

  Milla Kajanne Kirjoitukset

  Työskentelen koulutusasiantuntijana Pro Medicossa, joka on Lääkäriliiton, Duodecimin ja FLS:n yhdistys. Tehtävämme on tukea lääkärien jatkuvaa ammatillista kehittymistä. Olen peruskoulutukseltani filosofian tohtori.

 • Juho Kivistö

  Juho Kivistö Kirjoitukset

  Olen koulutukseltani lastenlääkäri ja teen kliinistä työtä TAYS:ssa. Vuodesta 2011 lähtien olen toiminut Lääkäriliiton piiriylilääkärinä TAYS erityisvastuualueella. Teen myös post-doc -tutkimusta Tukholman Karoliinisessa instituutissa sekä Tampereen yliopistossa.

 • Pyry Jylhä-Vuorio

  Pyry Jylhä-Vuorio Kirjoitukset

  Olen Pyry Jylhä-Vuorio. Suoritan parhaillaan radiologian erikoistumispalveluita Kanta-Hämeen Keskussairaalassa. Opiskeluaikanani vaikutin aktiivisesti opiskelijapolitiikassa ja vierailin myös blogistina lääkärilehdessä. Nyt valmistumisen jälkeen toimin paikallisvaikuttajana NLY:ssä.

 • Katja Aho

  Katja Aho Kirjoitukset

  Olen Lääkäriliiton jäsenpalveluiden lakimies ja autan jäseniämme lääkärin työhön liittyvissä juridisissa kysymyksissä. Teen tiivistä yhteistyötä luottamusmiesten kanssa ja olen JUKO:n yliopistosektorin neuvottelukunnan jäsen. Koulutukseltani olen OTM  ja minulle on myönnetty varatuomarin arvonimi. Pohjois-Suomen kasvattina tapaan mielelläni jäseniämme paikallisesti. 

 • Sami Heistaro

  Sami Heistaro Kirjoitukset

  Olen koulutukseltani lääketieteen tohtori, terveydenhuollon erikoislääkäri sekä MBA ja kotoisin Helsingin Herttoniemestä. Toimin Lääkäriliitossa HYKS -erityisvastuualueen piiriylilääkärinä ja koulutusasiantuntijana.

 • Liisa Tarkkanen

  Liisa Tarkkanen Kirjoitukset

  Tampereelta valmistunut, erikoistumiskoulutusta aloitteleva lääketieteen lisensiaatti, josta hyvin todennäköisesti tulee isona nuorisopsykiatri. Tällä hetkellä töissä Rovaniemen terveyskeskuksessa.

 • Johanna Rellman

  Johanna Rellman Kirjoitukset

  Olen koulutukseltani neurologian erikoislääkäri ja sielultani tamperelainen kuntoutuslääkäri. Toimin tällä hetkellä Lääkäriliitossa Jäsenpalvelut-toimialan johtajana. Olen ollut yli 20 vuotta mukana lääkäreiden järjestötoiminnassa – minua kiinnostavat erityisesti erikoislääkärikoulutuksen kehittäminen ja terveydenhuollon työvoimasuunnittelu sekä lääkärikunnan yhteisöllisyyden tukeminen. Sekä tietenkin purjehdus.

 • Juho Ruskoaho

  Juho Ruskoaho Kirjoitukset

  Työskentelen tutkijana Lääkäriliitossa. Kerään tietoa lääkäreistä ja tuon sen analysoituna luettavaksi. Olen alun perin Oulusta, kouluttauduin valtiotieteiden maisteriksi Turussa ja kotiuduin Helsinkiin.

 • Minna Kaarisalo

  Minna Kaarisalo Kirjoitukset

  Työskentelen Lääkäriliiton piiriylilääkärinä TYKS-ervan alueella 8/2016 lähtien ja toisen puolen työaikaani annan Kelalle asiantuntijalääkärinä. Aiemmin työskentelin pitkään, ts. 20 vuoden hopeisen ansiomerkin verran, terveyskeskuksessa. Koulutuksena yleislääketieteen erikoislääkäri ja LT.

   

 • Petri Leiponen

  Petri Leiponen Kirjoitukset

  Olen tamperelainen terveydenhuollon erikoislääkäri ja perheenisä. Työni olen tehnyt lähinnä yksityisen yrityksen johdossa ja perusterveydenhuollon lääkärinä työterveyshuollossa ja terveyskeskuksissa. Monessa muussakin mukana.

 • Konstantin Laakkonen

  Konstantin Laakkonen Kirjoitukset

 • Pauliina Pulkkinen

  Pauliina Pulkkinen Kirjoitukset

 • Marjo Parkkila-Harju

  Marjo Parkkila-Harju Kirjoitukset

 • Tuula Rajaniemi

  Tuula Rajaniemi Kirjoitukset

  Olen anestesiologian erikoislääkäri ja työskentelen Kokkolassa ylilääkärinä. Olen myös anestesia- ja leikkausosaston, teho-osaston ja dialyysin vastuualuejohtaja. Lääkäriliitossa olen toiminut pitkään luottamushenkilönä eri tehtävissä, nykyisin Lääkäri 2030 -ohjausryhmän ja edunvalvontajaoksen jäsenenä.

   

 • Jukka Vänskä

  Jukka Vänskä Kirjoitukset

  Olen työskennellyt Lääkäriliitossa 15 vuotta, siitä suurimman osan ajasta tutkimuspäällikkönä. Tällä hetkellä vedän neljän hengen tutkimustiimiä, jonka tehtävänä on tukea Lääkäriliiton toimintaa ja päätöksentekoa tutkitulla tiedolla. Tutkimusaiheemme ulottuvat lääkärien työmarkkinoista ja hyvinvoinnista laajempiin terveydenhuoltoa koskeviin selvityksiin. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri.

 • Laura Lindholm

  Laura Lindholm Kirjoitukset

  Olen työskennellyt vuodesta 2011 Lääkäriliitossa ja vuodesta 2013 neuvottelujohtajana. Tehtävänäni on koordinoida palvelussuhde-edunvalvontaa kaikilla työskentelysektoreilla, jonka lisäksi vastaan kuntasektorin neuvottelutoiminnasta. Lisäksi autan jäseniämme lääkärin työhön liittyvissä juridisissa kysymyksissä. Olen myös Akavan julkisen sektorin neuvottelujärjestön (JUKOn) varapuheenjohtaja. Koulutukseltani olen juristi.