Ympärileikkaus altistaa potilaan aina komplikaatioille

Heikki Pälve

Ennaltaehkäisevässä mielessä tehdystä poikien ympärileikkauksesta ei koidu hyötyä terveydelle muutoin kuin mahdollisesti HIV:n ehkäisyssä kehitysmaissa. Siten se on rinnastettavissa tyttöjen ympärileikkaukseen.


Koska pieneltä pojalta ei voida saada asianmukaista suostumusta, niin sekä eettisesti että juridisesti tarkasteltuna ympärileikkaus loukkaa yksilön vapautta ja henkilökohtaista koskemattomuutta. Tällaisena toimenpide on ristiriidassa lääkärin etiikan kanssa.

Suomen Lääkäriliiton eettiset ohjeet ympärileikkauksesta ovat selkeät: Lääkärin etiikan näkökulmasta lääkärin virkatehtäviin ei tulisi kuulua uskonnollisen rituaalin suorittamista. Lääkäriliiton näkemyksen mukaan yhteiskunnan ei tulisi lainsäädännöllä vahvistaa sellaisten lääkäriä vaativien tai lääketieteellisten toimenpiteiden tekemistä, joilla ei ole terveydellistä merkitystä. Lääkärillä tulee aina olla selkeä oikeus kieltäytyä tällaisen toimenpiteen suorittamisesta, mikäli häntä yritetään siihen velvoittaa.

Lääkäriliitto suosittaa, että rituaalista ympärileikkausta pyytävien vanhempien kanssa keskusteltaisiin toimenpiteestä luopumisesta tai sen siirtämisestä ajankohtaan, jolloin poika on itse kykenevä päättämään toimenpiteen suorittamisesta.

Keskustele

Keskustelu

  • t0rttu 03. 06. 2016 12:52

    Toisin kuin väitetään, ympärileikkaus ei estä sukupuolitauteja, tämä on tiedetty jo pitkän aikaa. Ympärileikkaus on syynä väestöräjähdykseen, se lisää eturauhassyöpäriskiä ja tekee miehistä raiskauskoneita. Syy on varsin yksinkertainen. Masturbointi ilman esinahkaa on kuin hiekkapaperilla hinkkaisi peniksen päätä. Esinahan tarkoitus on suojata penistä ja se on seksin aikana varsin miellyttävä olla olemassa. Ympärileikkausta on käytetty siitä syystä, että masturbointi on tehokas ehkäisytapa. Juutalaiset ja muslimit ovat tunnettuja isoista perheistään. Heille masturbointi on tabu ja poistamalla esinahka, masturbointi loppuu. Uskonoppineille sopii varsin hyvin oman väestön lisääntyminen. Valitettavasti masturboinnin poistuessa, eturauhassyövän riski kasvaa. Masturbointi nimittäin ehkäisee eturauhassyöpää. Myös maailmassa väestömäärä lisääntyy muslimimaissa, koska yhdyntä on ainoa seksin muoto. Kaikkein pahinta on se, että miehistä tehdään petoja vain sillä, että esinahka poistetaan. Masturboiva mies ei raiskaa mutta ilman masturbointi todennäköisyys raiskaukseen kasvaa huomattavasti. Mulimimiehiltä juutalaisilta partnereilta saa varmasti kovaa kyytiä mutta tekeekö ympärileikkaus heidät onnellisiksi, tuskin... Tällä pienellä nahanpalalla on huomattavan suuri merkitys ihmiskunnalle. Itse tiesin esinahan hyödyn jo 12 vuotiaana. Sen poistamisen haitat ymmärsin vasta yli 50 vuotiaana. Minusta esinahan leikkaus on rikos ihmiskuntaa kohtaan. Tähän lainaus eräältä ympärileikatulta: - rumuus - epäkäytännöllisyys (ei voi runkata kuin rasvalla) - ei laukea helposti (Kiva selitellä tyttöystävälle, kun toinen on 20min imenyt, että ei multa nyt tule) - erektio sammuu yhdynnän aikana, tuntopuutoksista johtuen - terska kuivuu ja turtuu suojaavan nahkan puuttuessa - esinahan mukana menetetään paljon tärkeitä hermopäätteitä Yleensä ympärileikatut eivät valita, eivät nimittäin voi valittaa. Vanhempia ei asia kiinnosta eivätkä koskaan pyydä myöskään anteeksi. Moraalisesti tuomittavaa...