Vain opiskelijaelämää

Tämän syksyn esiintyjät ”Vain opiskelijaelämää”-hittituotantoon on valittu ja uusi kausi on vihdoin alkanut. Tänäkin vuonna on ollut vaikea valinta poimia parhaat kandidaatit tuotantoon.

Kaudelle päästäkseen ehdokkailta on vaadittu lukuisia tunteja harjoitusta, kurinalaisuutta, uskoa itseen ja omiin unelmiin. Ehkä joillakin on vaadittu jopa hieman onnea.

Kauden käynnistyessä jokainen osallistuja paneutuu tuottamaan konkreettisesti sydäntä liikauttavia tulkintoja aiemmasta materiaalista. Osaamista rikastutetaan ja opitaan uutta. Tämä ei tapahdu hetkessä, eikä ilman kovaa työtä.

Edellisten kausien osallistujat toivovat, että uusi miehitys uskaltaa haastaa myös edeltäjiään. Että he ennakkoluulottomasti ajattelevat tutun käsityksen uusiksi löytäen lisäarvoa meille kaikille. Tulkinnat voivat muuttua ja parhaimmillaan avata aivan uusia maailmoja.

Paineet tuotantokauden aikana ovat usein kovat. Niitä aiheutuu ympäristöstä, mutta ennen kaikkea osallistujat nostavat riman itselleen korkeaksi. ”Vain opiskelijaelämää”- kausi on ammatillisen itsetunnon kehittymisen ja kasvamisen ajanjakso. Vertailua tärkeämpää on oman kasvun seuraaminen. Kollegiaalinen tuki eri kausien osallistujilta on tärkeä apu paineeseen. Myös tuotantotiimillä on tarjolla ammattilaistukea sitä tarvittaessa.

 Vertailua tärkeämpää on oman kasvun seuraaminen.

Vaikka yksinäistä puurtamistakin on, soolon vaihtuessa duetoksi tai ryhmälauluksi tulee soundi suuremmaksi. Parhaillaan kaudessa on sekä yksinlaulua että bändi-ilottelua. Tuotantotiimin tärkein tavoite on varmistaa osallistujien onnistuminen. He sovittavat skaalaan, improvisoivat tarvittaessa ja orkestroivat koko konseptin viimeiseen jaksoon asti. Molemmin puoleinen kunnioitus on tärkeä onnistumisen elementti.

Takuuvarmaa on, että tälläkin tuotantokaudella remutaan ja päästään nauramaan itselleen, toisilleen ja yhdessä. Näistä hetkistä jää ikuisia muistoja, joihin menneiden kausien osallistujatkin palaavat vielä vuosikymmenien jälkeen.

Eikä kyseessä olisi ”Vain opiskelijaelämää”-tuotanto ellei itkuakin mahtuisi mukaan. Niin kuin tuotannon konsepti lupaa, edessä on verta, hikeä ja kyyneleitä. Ammattilaiset kyllä tietävät alaansa liittyvien tunteiden laajan skaalan. Kyyneleet ovat tuotannon suola. Kirjaimellisesti. Joten toivottakaamme uuden kauden esiintyjät estradille. Brake a leg (and fix it)!

Tervetuloa uudet lääketieteen opiskelijat!

Takaisin