Blogi

 • Helsingin julistus 50 v – WMA juhlii Helsingissä 11.11.

  Pörssitalolle kokoontuu yli 130 juhlavierasta. Puheiden pitäjinä on mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja ministeri Laura Räty. Juhlavieraita tulee Indonesiasta, Brasiliasta, Venäjältä, Kiinasta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta ja Japanista jne.

 • ”Vielä kerran kaikki muuttuu…”

  Jotensakin ironista ajatella sote-järjestämislakia ja samalla hyräillä vanhan italialaisen euroviisun suomalaista versiota. Haluan uskoa, että uusi sote vielä tulee, vaikka sen pitäisikin muuttua matkalla, useitakin kertoja. Haluan uskoa, että siitä tulee lopulta lääkärin työn kannalta ihan hyvä.

 • Laki vai asetus

  Sote-järjestämislaki ja päivystysasetus: kaksi terveydenhuollon palvelujärjestelmää muokkaavaa ajankohtaista säädöstä. Kumpi on parempi?

 • Lääkäri tarvitsee tulevaisuudessakin johtamisosaamista

  Meillä lääkäreillä on usein käsitys, jonka mukaan esimerkiksi juristien, ekonomien tai diplomi-insinöörien koulutus olisi erityisen hyvää valmennusta johtamistehtäviin. Mielestäni lääkärikoulutus on näitä selvästi parempaa johtamiskoulutusta. Se antaa valmiuksia esimerkiksi analyyttiseen ajatteluun, kokonaisuuksien hallintaan, nopeaan päätöksentekoon, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoihin. Kaikki johtajalta vaadittavia ominaisuuksia. Olkaamme ylpeitä tästä! Juristit, ekonomit ja DI:t keskittyvät opinnoissaan enemmänkin pykäliin ja numeroihin.