Oppia (ja poppia) ikä kaikki!

Lääkäripäivät käynnistyvät jälleen Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 7.1. Ne kestävät nyt kolme päivää, 7.-9.1. Teemana on ammatillinen kehittyminen eli vanhan suomalaisen sanonnan mukaan: Oppia ikä kaikki.

Ohjelman suunnittelu alkaa jo noin vuotta ennen Lääkäripäiviä. Erikoislääkäriyhdistykset ja muut tahot tarjoavat kurssiehdotuksia, joista Lääkäripäivien ohjelmaryhmä koostaa mahdollisimman monipuolisen kokonaisuuden. Läheskään kaikkia ehdotuksia ei ole mahdollista saada mukaan, vaikka Lääkäripäivillä on peräti 67 erillistä kurssia. Kiitokset kaikille ohjelmaa tarjonneille!

Terveyspolitiikkaa ja kardiologiaa

Avajaisissa keskiviikkona 7.1. klo 17 alkaen puhuvat Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja Tuula Rajaniemi sekä peruspalveluministeri Susanna Huovinen. Sote-uudistus on arvatenkin esillä molempien puheenvuoroissa. Lääkäriseura Duodecimin Matti Äyräpään palkinto jaetaan oululaiselle kardiologian professori Heikki Huikurille, joka pitää juhlaluennon: Voidaanko äkillinen odottamaton sydänpysähdys ennustaa ja estää?

Jo aiemmin keskiviikkona 7.1. on erittäin ajankohtainen ja korkeatasoinen terveyspoliittinen paneeli, jossa ovat mukana ministerit Laura Räty ja Susanna Huovinen sekä kansanedustajat Juha Rehula ja Hanna Mäntylä.

Torstaina 8.1. pääluennon pitää Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon saaja professori Matti Uusitupa, aiheena Suomalaisen ravitsemustutkimuksen tähtihetkiä. Perjantain pääluennon teemana ovat uuden sukupolven lääkärit ja potilaat eli professori Kirsti Longan esitys Diginatiivit vastaanotolla.

Kollegat valtaavat Vanhan!

Kollegoiden tapaaminen on aina myös tärkeä osa Lääkäripäiviä. Iltajuhla pidetään torstaina 8.1. Vanhalla ylioppilastalolla teemana Poppia ikä kaikki!

Lääkäritorilla näyttelyssä Lääkäriliitto ja muut lääkärijärjestöt esittelevät toimintaansa. Siellä saa tietoa kaikenlaisiin kysymyksiin ja voi tulla kirjoittamaan mielipiteensä ammatillisesta kehittymisestä ja lääkärin autonomiasta.

Uuden vuoden alkaessa on tapana tehdä erilaisia lupauksia. Niihin sopii hyvin myös lääkärin elinikäinen oppiminen: vuosi on hyvä aloittaa tietojen päivittämisellä ja uudistamisella. Se on lääkärin lupaus lääkärille itselleen, yhteiskunnalle ja potilaalle.

Takaisin