Sähköisen lääkemääräyksen käyttöönotto ilmainen

Sosiaali- ja terveysministeriö, STM, on täsmentänyt maan hallituksen 23. tammikuuta 2014 antaman lakiesityksen tietoja sähköisestä lääkemääräyksestä. Esityksessä mainittu 12 000 euron kustannus tarkoittaa STM:n mukaan potilaskertomusjärjestelmiin integroituja sovelluksia.

Hallituksen esityksen mukaan Kela toteuttaa tietokoneilla ja mobiililaitteilla toimivan palvelun, jota lääkärit voisivat käyttää potilastietojärjestelmistä riippumatta. Palvelu toimisi hieman samaan tapaan kuin nettipankit. Kelan toteuttama sovellus valmistuu ennen vuotta 2016, jolloin kaikki reseptit on kirjoitettava sähköisesti.

STM:stä on luvattu, että sähköisen lääkemääräyksen käyttöönotto on ilmainen ja käyttökustannus enintään yhden euron lääkemääräystä kohden. Lääkärien tulee hankkia omakustanteena tietokone tai mobiililaite sekä internet-yhteys.

Jos sovellusta käytetään tietokoneilla, lääkäri tarvitsee varmennekortin ja kortinlukijan. Näiden kustannus on arviolta 50 euroa.

- Tämä on hyvä uutinen, koska näin järjestelmän kustannukset eivät ole esteenä sähköisen lääkemääräyksen tekemiseksi, kiittelee terveyspoliittinen asiantuntija Lauri Vuorenkoski Lääkäriliitosta.

Lisätietoa:     terveyspoliittinen asiantuntija Lauri Vuorenkoski, puh. 044 563 0556 tai politiikkajohtaja Heikki Pärnänen, puh. 040 546 5316

Lisätietoa sähköisestä reseptistä STM:stä: http://www.stm.fi/vireilla/sahkoinen_resepti/ukk

 

Takaisin