Vuoden Kollega -palkintoja jaetaan yhteensä viisi – yksi jokaiselta erityisvastuualueelta.

Kollegiaalisuus

Tänä vuonna Lääkäriliitossa vietetään kollegiaalisuuden teemavuotta, jonka aikana on tarkoitus nostaa esiin kollegiaalisuuden merkitystä lääkärin työssä, pohtia tämän päivän kollegiaalisuutta sekä miettiä, miten kollegiaalisuutta voidaan edistää.

Virallisesti teemavuosi alkaa Lääkäriliiton vuosijuhlassa 28. helmikuuta, jolloin mm. Lääkärin etiikka -kirjan päivitetty versio julkaistaan.

Vuoden Kollega -kilpailu on jo käynnistetty. Palkintoja jaetaan yhteensä viisi. Jokaiselta Suomen viideltä erityisvastuualueelta valitaan yksi palkittava, joka työskentelee maantieteellisesti tällä alueella.

Ensimmäiseksi etsitään esimerkillistä kollegaa TYKS erityisvastuualueelta, johon kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit. Kevään aikana valitaan myös KYS ja TAYS erityisvastuualueiden palkittavat. Syksyn aikana valitaan niin OYS kuin HYKS erityisvastuualueiden Vuoden Kollegat. Aluekilpailuista on yksityiskohtaista tietoa palkintokriteereineen erityisvastuualueiden sivuilla.

Vuoden Kollegoille luovutetaan pienoisveistos Hopeinen puu –muistomerkistä, joka on helsinkiläisen kuvanveistäjä Jukka Tuomisen teos ja joka on pystytetty arkkiatri Arvo Ylpön muiston kunniaksi.

Pienoisveistoksen korkeus on 17 cm. Pinnan värinä on patinoitu pronssi. Pienoisveistokset valetaan Jarmo Saarekkaan valimossa Helsingin Suomenlinnassa.

Ajankohtaista

08.01.2014: Vuoden Kollegaksi HYKS-erityisvastuualueelta reumatologi Tom Pettersson

30.10.2013: Vuoden Kollegaksi OYS:n erityisvastuualueelta on valittu Marjo Renko

30.09.2013: Tervetuloa kollegailtaan OYS-ervan lääkärit!

22.05.2013: TAYS erityisvastuualueen Vuoden Kollega palkitaan 24.5.

25.04.2013: Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Matti Reinikaisesta Vuoden Kollega

19.04.2013: Vuoden Kollegoille pienoisveistos Hopeinen puu -muistomerkistä

28.03.2013: KYS erityisvastuualueen Vuoden Kollega palkitaan 25.4.

 
Suomen Lääkäriliitto | Fimnet | Lääkärilehti | Akava
© Suomen Lääkäriliitto, 1998-2013