Palvelurakenne-uudistus

Lisätietoja

Lauri Vuorenkoski
Terveyspolitiikan asiantuntija
Puh. 09 3930816
ynhev.ihberaxbfxv@ynnxnevyvvggb.sv

Toiminnot

Tälle sivulle ja sen alasivuille olemme koonneet tietopaketin palvelujärjestelmän muutoksista ja vaikutuksista henkilöstöön. Katso myös: https://www.laakariliitto.fi/uutiset/linjauksia/palvelurakenneuudistus/


Sote-uudistus on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistus, jossa julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä maakunnille 1.1.2020. Sote-uudistus on historiallisesti yksi suurimmista terveyden- ja sosiaalihuollon uudistuksista.

Uudistuksen valmistelutyö on alkanut kaikissa maakunnissa. Uudistukset ja niiden toimeenpano tehdään yhdessä henkilöstön kanssa. Uudistuksen myötä yli 220 000 terveys- ja sosiaalialan ammattilaista siirtyy kuntien ja kuntayhtymien palveluksesta maakuntien palvelukseen. Myös palveluiden rahoitukseen, järjestämiseen ja tuottamiseen tulee muutoksia. Potilaan valinnanmahdollisuudet lisääntyvät.

Sote-uudistuksen yhteydessä puhutaan usein myös maakuntauudistuksesta. Sote-tehtävien lisäksi maakunnille siirtyy maakuntauudistuksen myötä useita valtion aluehallinnon tehtäviä.

Ajankohtaista:

Lääkärilehden ja -liiton kanavissa:

Terveydenhuollon palvelujärjestelmän muutokset

Henkilöstön asemaa koskevat muutokset

 

Sotesta sidosryhmien sivuilla: